El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament contacta amb els majors que viuen a soles

Imatge de Sabine van Erp en Pixabay

Segons les dades oferides pel consistori, a hores d'ara s'ha contactat amb 600 majors dels 3.600 que tenen censats a la ciutat i viuen a soles.

A Alcoi hi ha una població censada de vora 3.600 persones majors de 65 anys que viuen a soles, i des del consistori informen que s'està contactant amb cadascú d'ells per saber com afronten l'estat d'alarma. No es concreta quan van començar aquestes cridades, però de moment, expliquen, ja s'ha contactat amb 600 d'ells i el procés continua.

La regidora de Gent Gran, Carol Ortiz, explica que "la gent gran que viu sola ha patit molt la crisi sanitària de la Covid-19, i durant les telefonades, molts d'ells, agraeixen sentir una veu encara que siga a l'altre costat del telèfon. En alguns casos hem detectat necessitats més específiques però, altre voltes, només cal escoltar-los, animar-los a expressar els sentiments de tristesa que puguen tindre i acompanyar-los, encara que siga des de la distància".

Aquestes cridades són independents a les ajudes oferides als majors que ho han sol·licitat, que han sigut 187: 39 per a comprar menjar, 25 per a comprar medicaments, i 123 per a la gestió de residus o altres necessitats.

El gros dels majors d'Alcoi viu a Santa Rosa i la Zona Nord, amb més de 900 en cada barri, seguits de l'Eixample amb 825. Però és el Centre on més majors hi ha en proporció a la població del barri. Són 354, però suposen el 9 per cent, mentre que a la resta de barris d'Alcoi oscil·la entre el 3,4 i el 6,3 per cent.