El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi abordarà el problema de l'aparcament en el Centre

Les línies blaves amb què es delimitava l'estacionament del sistema ORA.

Des de l'Ajuntament esperen que abans que finalitze l'any o a principis del pròxim es compte amb un esborrany en el qual s'arrepleguen les dades aconseguides en l'enquesta i començar a treballar amb entitats.

Des del govern municipal s'està treballant en un Pla d'Estacionament Sostenible, amb què elaborar una enquesta i posteriorment un estudi que solucione els problemes d'aparcament en el Centre d'Alcoi. També s'ha previst iniciar un procés participatiu perquè la gent puga fer les seues aportacions en relació al Pla.

El primer pas portat avant és la realització d'una enquesta, a la qual es pot accedir el perfil de Facebook d'Obres i Serveis de l'Ajuntament d'Alcoi, i a través d'alcoiparticipa.com. La consulta buscarà conéixer els hàbits de la ciutadania en relació a la mobilitat i aparcament, així com esbrinar el nivell d'utilització del vehicle entre els habitants d'Alcoi. 

Des de l'Ajuntament esperen que abans que finalitze l'any o a principis del pròxim es compte amb un esborrany en el qual s'arrepleguen les dades aconseguides en l'enquesta i començar a treballar amb entitats. Posteriorment s'obrirà un procés de participació amb la ciutadania per a definir aquelles qüestions referents a l'estacionament en la ciutat.

El regidor de mobilitat, Jordi Martínez, reconeix que "hi ha barris en els quals hi ha moments en què és molt complicat trobar aparcament", per aquest motiu l'Ajuntament "no s'ha quedat de braços plegats i ja està treballat per a conéixer les necessitats reals de la ciutat i donar amb el sistema que millor s'adapte a elles".