El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’Ajuntament d’Alcoi aconsegueix el reconeixement de municipi turístic de rellevància de la Comunitat Valenciana per la ciutat

Arxiu
  • En el cas d’Alcoi tots els criteris responen a la classificació de municipi excel·lent.

Amb aquesta classificació s’atorga el dret d’accedir a vies de finançament específiques per a compensar l’esforç financer, motivat per l’activitat turística, tant en la prestació de serveis com en la inversió en infraestructures, que seran modulades en funció de la categoria de municipi turístic. 

La Presidència de la Generalitat atorga el reconeixement de la condició de municipi turístic de rellevància de la Comunitat Valenciana a l’Ajuntament d’Alcoi, després de l’estudi de la documentació i de conformitat de regulació de l’estatut del municipi turístic, en el qual s’estableixen tres nivells de municipi: el de singularitat, rellevància i excel·lència.

Per a rebre aquest menció als municipis turístics, els canditats disposaven fins al 31 de desembre del passat any per a justificar una sèrie de criteris, a manera de filtre d’entrada i d’obligacions a complir. Entre els criteris, es van establir uns mínims obligatoris de caràcter quantitatiu que que afecten l’oferta, demanda i economia turística del municipi, com ara la població turística, el nombre de places d’allotjament turístic i de segona residència, i l’existència de recursos turístics de primer ordre. Entre les obligacions que tenen caràcter qualitatiu, s’ha valorat la sostenibilitat, la intel·ligència, la cooperació administrativa i la governança. 

Un municipi es considera l’EXCEL·LÈNCIA, quan la població turística mínima del municipi sol·licitant aconsegueix les 10.000 persones. Quant a les places d’allotjament turístic i de segona residència, per a l’EXCEL·LÈNCIA, s’han d’acreditar almenys 1.000 places d’allotjament turístic reglat o 500 places d’allotjament turístic reglat i un nombre de places d’habitatges secundaris que sumades aconseguisquen almenys 1.500.

En el cas d’Alcoi tots els criteris responen a la classificació de municipi excel·lent. Amb aquesta nova classificació s’atorga el dret d’accedir a vies de finançament específiques per a compensar l’esforç financer, motivat per l’activitat turística, tant en la prestació de serveis com en la inversió en infraestructures, que seran modulades en funció de la categoria de municipi turístic. 

“És un reconeixement a l’esforç del sector turístic d’aquesta ciutat que s’ha consolidat amb una oferta ben diversa i cada vegada més professionalitzada, que no es conforma i es reinventa per seguir oferint la millor qualitat al visitant, però és també un reconeixement a la política seguida per la regidoria on hem entés des del primer moment que el turisme és un recurs beneficiós, que el turisme ens projecta com a ciutat, i que la nostra visió estratègica de la ciutat intel·ligent, integradora, accessible i sostenible, és també un reclam per als visitants i un exemple d’excel·lència que la Generalitat ens reconeix i que a més ens permetrà accedir a noves línies de finançament” ha destacat la regidora de Turisme, Lorena Zamorano.