El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi aposta per una 'Factoria Creativa' per a gestionar el seu espai a l'IVAM-CADA ALCOI

Llopis i Francés presenten la programació que l'Ajuntament articularà en la segona planta de l'IVAM-CADA ALCOI

El regidor Llopis ha recalcat que 'Factoria Creativa' s'adreça als joves talents de la ciutat, per als quals es convocaran beques d'estada al centre

Davant la imminent reinauguració de l'antic Centre d'Art d'Alcoi, conegut a partir d'ara com IVAM-CADA ALCOI, l'Ajuntament ha presentat la seua proposta per tal de gestionar l'espai que disposarà a l'edifici. Es tracta de 'Factoria Creativa', un espai obert a la creació artística de joves talents on realitzar tallers, conferències, exposicions i comptar amb tota una variada oferta cultural.

L'àrea de Cultura de l'Ajuntament ha articulat una programació per als pròxims mesos que estarà conformada per quatre tallers i altres tres exposicions, una de vídeo art, a càrrec de Damià Jordà; i les altres dues conceptuals a càrrec de Jose Antonio Picazo i Mónica Jover. Les exposicions seran visitables a patir del 16 de novembre, dia assenyalat per a la inauguració de l'edifici i on també es presentaran les propostes de l'Institut Valencià d'Art Contemporani (IVAM) i la Fundació CAM, les altres dos entitats que gestionaran l'espai.

Quant als tallers, el regidor de Cultura, Raül Llopis, ha assegurat que estaran influenciats pel "passat i present industrial" de la ciutat, i tractaran vessants tan diversos de la creació artística com la musica, la comunicació i el disseny. Aquesta proposta s'articularà a partir del 2019 a través de les noves prestacions tecnològiques amb què el Consistori ha dotat el seu espai. La segona planta de l'edici, espai que gestionarà al Consistori,  tindrà un estudi de gravació, una sala de vídeo art, una altra amb equips informàtics per a desenvolupar tallers, i un saló de conferències.

Llopis ha recalcat que 'Factoria Creativa' s'adreça als joves talents de la ciutat, per als quals es convocaran beques d'estada al centre. Tambe ha assenyalat que l'espai "obri les seues portes" als centres d'ensenyament de la ciutat com, l'Escola de Disseny o els Campus de la UPV i de la UA.

A tot açò se suma el trasllat de l'àrea administrativa de Cultura de l'Ajuntament d'Alcoi, que deixa el Centre Cultural Mario Silvestre per a instal·lar-se en el nou centre d'art.

En compareixença pública l'alcalde Toni Francés ha assegurat que el nou projecte per a l'edifici és diferent del que es va obrir fa 7 anys sota el nom de Centre d'Art, el qual va ser llastrat per les "múltiples deficiències i per la impossibilitat de plantejar un projecte rigorós". Francés confia que l'IVAM-CADA ALCOI siga un espai de referència de l'art contemporani, i que puga competir amb les principals capitals de l'estat. No en va, recorda l'alcalde, Alcoi serà l'única ciutat amb una subseu de l'IVAM.

Acte inaugural

El divendres dia 16 de novembre està programada la inauguració oficial de l'edifici IVAM- CADA ALCOI, a partir de la qual ja es podran visitar les propostes de les altres dues institucions gestores de l'edifici. D'una banda, l'exposició del Museu Reina Sofia dedicada a Eusebio Sempere, que gestionarà l'IVAM; i de l'altra l'exposició 'Orígens', a càrrec de la Fundació CAM.