El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi baralla possibles llocs per cremar la foguera de la Zona Nord en la Nit del Ros

La foguera de la Zona Nord ha estat ubicada fins ara darrere del Poliesportiu de Caramanxel / AM
Segons Guanyar Alcoi, "la de Batoi no es cremarà"

Potser hi haja canvis en les festes de la Zona Nord aquest estiu de 2018. La foguera, que tradicionalment s'ha cremat darrere del Poliesportiu de Caramanxel (de fet eixa zona s'anomena 'Placeta de la Foguera'), potser ja no es creme en eixa zona. Guanyar Alcoi ja dóna per fet que "es cremarà dintre del pàrquing del Centre de Salut La Bassa". ARAMULTIMÈDIA ha volgut confirmar esta possibilitat. La regidora de Participació Ciutadana en l'Ajuntament d'Alcoi, Maria Baca, afirma que "estan mirant possibilitats" i que "el pàrquing de La Bassa és una opció que encara està per confirmar". Des de Guanyar reclamen "una ubicació millor i consensuada"

Potser hi haja canvis en les festes de la Zona Nord aquest estiu de 2018. La foguera, que tradicionalment s'ha cremat darrere del Poliesportiu de Caramanxel (de fet eixa zona s'anomena 'Placeta de la Foguera'), potser ja no es creme en eixa zona. Guanyar Alcoi ja dóna per fet que "es cremarà dintre del pàrquing del Centre de Salut La Bassa". ARAMULTIMÈDIA ha volgut confirmar esta possibilitat. La regidora de Participació Ciutadana en l'Ajuntament d'Alcoi, Maria Baca, afirma que "estan mirant possibilitats" i que "el pàrquing de La Bassa és una opció que encara està per confirmar". Des de Guanyar reclamen "una ubicació millor i consensuada".

Pel que fa a la foguera de Batoi, "no es cremarà", segons Guanyar Alcoi. La coalició critica que "Toni Francés no acomplisca els seus compromisos amb els veïns i veïnes". 

Vicky Llàcer, regidora de Guanyar Alcoi, apunta que "Maria Baca va confirmar que s'havia de modificar el pla local de cremes, que era l'ordenança que impedia realitzar aquestes fogueres amb normalitat, però que no s'ha modificat" i lamenta que "tot açò és causa de la deixadesa del Govern de Toni Francés, perquè encara que puga haver-hi gent a qui no li semble important, el cert és que per a gran part dels veïns i veïnes d'aquests barris sí que ho és. A més, comptaven amb el compromís de l'Alcalde que, una vegada més deixa patent que el govern no és capaç de solucionar satisfactòriament problemes quotidians, ni de complir en els compromisos que pren amb la ciutadania. Ha incomplit, demostrant que les seues paraules se les endú el vent".

En comissió Informativa, Guanyar va preguntar sobre aquest aspecte al govern municipal: "donada la proximitat de les festes, hem preguntat per aquest tema per tal de saber si s'havien complert els compromisos de l'alcalde Toni Francés amb els veïns i veïnes de la Zona Nord i Batoi i la resposta ha sigut decebedora. És a dir, que no s'ha fet res per solucionar aquestes dificultats: en Batoi, de nou, no es cremarà la foguera, i en la Zona Nord es farà dintre del pàrquing del centre de salut La Bassa, que és una ubicació que no agrada als veïns i veïnes".