El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’Ajuntament d'Alcoi commemora el 766 aniversari de la Fundació de la ciutat

Alumnes del Col·legi Carmelites Vedruna rememorant la Carta Pobla
  • La carta pobla o de poblament és un document bàsic en el dret medieval en el qual es considerava la donació d'un lloc i terres a poblar.

Hui dia fa 766 anys que es va fundar la nostra ciutat d’Alcoi. El 17 de març del 1256 Alcoi va obtindre la Carta Pobla signada pel lloctinent de Jaume I, Ximén Pérez d’Arenós. La Carta Pobla és un document bàsic en el dret medieval en el qual es considerava la donació d’un lloc i terres a poblar. El citat document estableix una sèrie de franquícies, acompanyades a vegades d’exempcions tributàries i càrregues personals respecte al dret o pràctiques consuetudinàries vigents.

La Corporació Municipal ha rebut a l’alumnat del col·legi Carmelitas Vedruna, centre que des de fa uns anys commemora aquesta data. Seguidament al vestíbul de la primera planta s’ha fet l’ofrena a Jaume I. El regidor de Cultura, Raül Llopis, i la regidora Elisa Guillem, del grup Compromís, que va proposar celebrar la commemoració, han dipositat una corona de llorer sobre la taula que hi ha a les portes de la Sala de Plens, que estava coberta amb una senyera i tenia una reproducció del casc del rei Jaume I.

Finalment la Sala de Plens ha acollit tal com és habitual la rememoració de la lectura de la Carta Pobla. Aquesta rememoració, des de fa uns anys, és a càrrec de l'alumnat del Col·legi Carmelites Vedruna i, enguany, han tornat a ser els protagonistes. Els estudiants han escenificat el moment en què es va llegir la Carta Pobla dirigida a les primeres famílies que van ser pobladors d'Alcoi i que arribaven directament de Catalunya i Aragó.

A l'acte han acudit part de l'alumnat del col·legi Carmelites Vedruna, familiars dels intèrprets i membres de l'Ajuntament d'Alcoi.

Alumnat de les Carmelites Vedruna junt als membres de l'Ajuntament d'Alcoi

Recepció de l'alcalde