El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi contractarà 200 persones enguany amb Avalem Joves

L,alcalde Toni Francés, presenta la nova edició d'Avalem Joves
S'ha presentat la segona edició del programa Avalem Joves, que situa a Alcoi en la tercera ciutat de tota la Comunitat Valenciana que més inversió rep

És la segona edició d'Avalem Joves, que ha permés a l'Ajuntament d'Alcoi contractar 150 joves menors de 30 anys durant els últims 12 mesos. Ara arriba la segona edició que incrementa en un 30 per cent el pressupost i permetrà contractar 200 nous joves durant un any perquè tinguen experiència de treball. Atenció, cal estar inscrit al SERVEF dins del programa de Garantia Juvenil.

La Generalitat Valenciana posa en marxa la segona edició d'Avalem Joves, un programa de contractació de joves de menys de 30 anys mitjançant ajuntaments, mancomunitats o diputacions. I Alcoi no sols participa, sinó que és una de les ciutats de tota la Comunitat Valenciana que més inversió rebrà per al programa. Si en la primera edició Alcoi va rebre 2,4 milions d'euros per a contractar 150 joves, enguany seran 3,1 milions per a contractar 200 joves. Recordem que el contracte és tant per a personal tècnic com de brigades que treballarà en dependències municipals durant un any. L'objectiu és oferir als participants un contacte amb el món laboral que els permeta poder presentar experiència en futures ofertes laborals.

L'alcalde d'Alcoi Toni Francés ha presentat les ajudes i assegura que Alcoi rep un 30 per cent més de diners que l'any passat, el que permet incrementar el nombre de joves contractats. Però a més és la tercera ciutat que més inversió rep en aquesta segona edició, tan sols per darrere de València i Alacant. Això en termes absoluts, perquè Francés explica que en inversió per habitant Alcoi està al capdavant, amb 53 euros per habitant enfront dels 21 euros per habitant a Alacant o els 13 euros per habitant a València. Toni Francés diu que "Alcoi torna a ser una ciutat líder en creació d'ocupació i a l'hora d'aconseguir recursos i fons per als alcoians".

El procés de selecció s'inicia aquest mateix mes de maig, i s'allargarà durant tot juny. Els requisits són ser menor de 30 anys i estar inscrit en el SERVEF com a demandant d'ocupació, però atenció, cal demanar formar part del programa de Garantia Juvenil. Els nous contractes començaran al juliol aproximadament.

Pel que fa als 150 joves que han accedit enguany a l'Avalem Joves, l'alcalde explica que han gaudit d'aquest primer contacte amb el món laboral, però també han participat en jornades d'orientació i formació, i ara "farem seguiment a la gent que acaba per ajudar-los a aconseguir un treball".

L'alcalde Toni Francés s'ha mostrat molt satisfet pel nou programa d'Avalem Joves, i recorda altres notícies com l'última baixada de l'atur a la ciutat, els resultats de Portalemp, o l'increment d'afiliacions a la Seguretat Social per damunt de la mitjana de la província. Assegura que "les notícies corroboren l'aposta clara per l'ocupació que es fa des del govern d'Alcoi i el govern valencià".