El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi convida a tots a una reforestació popular aquest diumenge 23 de gener

Repoblació a la zona de l'heliport, imatge de l'Ajuntament.

Des de la regidoria de transició ecoloògica asseguren que en 2021 s'han plantat 3.400 arbres en 4 actuacions diferents. 

Aquest diumenge 23 de gener hi haurà una reforestació popular a la zona de Trencacaps, amb eixida a les 10 hores des del Camp del Collao. Forma part del projecte europeu Life Terra, amb l'objectiu de plantar milions d'arbres arreu tota Europa fins al 2025. D'aquesta reforestació s'ha donat avís als diferents centrees educatius perquè la família participe, i l'Ajuntament convida també a tota la ciutadania. 

Des de la regidoria de transició ecològica expliquen que al llarg de l'any passat s'han fet un total de 4 actuacions que han permés plantar 3.400 arbres.

La més important ha sigut als talussos que s'han generat en la zona de l'heliport de la Zona Nord, al carrer Rafael Láliga Pérez. Allí la regeneració natural no s'havia produït i els fenòmens erosius començaven a actuar de forma pronunciada, així que s'han plantat 2700 plantes aproximadament, de 7 espècies diferents, "amb llidoners, pins blanc i pinyoner, carrasques, fleixos, nouers i romer, afectant una superfície aproximada de 6,6 Ha". Aquesta actuació va tindre lloc en desembre. 

Una altra actuació ha sigut un Arboretum en la part de baix del CCJ, com a recurs didàctic d’educació Ambiental a aquest centre. Compta amb 100 plançons de 23 plantes diferents, presents al nostre entorn natural.

Repoblació al CCJ, imatge de l'Ajuntament

La tercera actuació va ser una repoblació feta pels centres educatius al Preventori i a la zona de la Font del Quinzet, amb 300 plantes. I per últim a la zona de Santa Ana, on s’han reposat les plantes que s’han mort de l’any passat i també s’ha ampliat la repoblació a una xicoteta zona a la vora del riu amb arbres.

Repoblació al Preventori per part dels centres escolars.

"Aquestes actuacions estan en consonància amb l’estratègia de ciutat, per augmentar el nombre d’arbres sobretot a la interfase periurbana i així incrementar les zones amb arbres a la nostra ciutat i lluitar contra el canvi climàtic. Pensem que tenim zones molt pegades a la ciutat susceptibles de ser repoblades amb espècies autòctones, i que a la vegada que permeta mantenir-les d’una manera més senzilla, en estar més a prop de la mateixa", explica el regidor de transició ecològica Jordi Silvestre.