El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi crearà una nova brigada forestal per evitar incendis

S'han produit alguns xicotets incendis en paratges com la Font del Quinzet o Preventori / Ajuntament d'Alcoi

Totes les accions estan emmarcadas dins del Pla de Prevenció d’Incendis

El consistori alcoià contractarà a 12 treballadors majors de 30 anys per un període de 6 mesos amb una subvenció concedida per LABORA de 173.000 €. A més, es crearà una brigada de manteniment de jardins que reforçarà l’equip actual amb 4 oficials de jardineria més. La brigada ajudarà a executar el pla de prevenció d’incendis forestals desbrossant algunes zones, protegir les urbanitzacions o instal·lant hidrants.

Entre les actuacions més destacades de les dutes a terme es pot ressaltar que s’ha desbrossat la carretera del Preventori a les Casetes de Mariola, Trencacaps, Sideroparc, Serelles, Xorrador, Gormaig, Carretera Llacunes i zona del Molinar. Per altra banda també s’ha treballat en sendes com la de Santa Anna al Quinzet, Via Verda i Horta Major.


El Pla de Prevenció d’Incendis també conté les actuacions al voltant de les urbanitzacions, creant el seu perímetre de protecció, dotant-los dels punts d’aigua corresponents, així com manteniment de les zones verdes de dintre de les urbanitzacions. Montesol està acabada al 100 %, Baradello i Sargento aproximadament al 80 % i en el cas de L’Estepar s’està començant a desenvolupar el Projecte del seu Pla de Prevenció d’Incendis, segons xifres oferides per l'Ajuntament d'Alcoi. A més, el Pla Municipal d’Incendis contempla la instal·lació i manteniment d’una sèrie d'hidrants en determinades carreteres com les de Casetes de Mariola, Font dels Patos i d’altres.

Cal ressaltar que a més de la Brigada també treballen en aquesta tasca Bombers Forestals, la Brigada per la Biodiversitat i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que han dut a terme diverses accions al llarg de l’any per prevenir els incendis.


Segons el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, "aquesta subvenció per part de LABORA arriba en un moment especialment oportú, ja que són moltes les famílies que han perdut el seu treball a conseqüència de la crisi econòmica provocada per la COVID-19, i reforçarà altres línies de treball que està impulsant l’Ajuntament d’Alcoi a través del programa REACTIVA Alcoi per a la recuperació econòmica, com les ajudes a autònoms i micropimes, les ajudes d’impuls al comerç local, o al sector cultural, entre d’altres".


Acord del govern municipal amb Podem


L’ajuntament d’Alcoi crearà la Brigada Forestal formada per 4 oficials i 4 peons, donant així compliment a l'acord que va arribar el govern municipal amb Podem Alcoi per als pressupostos municipals 2020, ja que aquesta va ser una de les propostes que va plantejar el grup Podem a la negociació.