El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi, d'acord amb uns Moros i Cristians de 4 dies

Dia dels Músics / AM

Els dies es repartirien, un per a cada entrada, un per al patró i l'altre per a l'arcabusseria.

L'Associació de Sant Jordi (ASJ) ha proposat unes festes de 4 dies. Els dies es repartirien, un per a cada entrada, un per al patró i l'altre per a l'arcabusseria. L'Ajuntament d'Alcoi veu amb molts bons ulls i recolza aquesta iniciativa de la Junta de l'ASJ.

Es tracta d'una proposta que haurà de fer-se extensiva al món de la Festa, i que d'aprovar-se per part de l'Assemblea, es proposaria a l'Ajuntament per, definitivament, donar el vistiplau. Una situació com aquesta només es va viure a Alcoi en 1976, quan les festes també van durar 4 dies per a celebrar el centenari d'aquestes.


La finalitat d'aquest canvi és ajudar a tots eixos col·lectius i sectors que troben en les nostres festes una important font de recursos, i que han vist suspeses les festes de 2020.


La regidora de Festes, Carol Ortiz, explica que "parlem d'una proposta, sabem de les dificultats que qualsevol canvi pot suposar en la Nostra Festa, ja que implica moltíssimes coses i a moltes persones. Coneixem les dificultats i les preguntes que tots ens podem fer sobre aspectes com la música, el cost econòmic que ha d'afrontar cada fester, els càrrecs, hostaleria, artesans, les cadires, la pólvora i moltíssimes més per això, ara més que mai hem de treballar tots junts, aportant tot el que tenim per veure com quadrar els canvis i mostrar la nostra millor disposició per a fer, una vegada més, les millors festes del món".