El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi demana 2 milions d'euros per a l'illa de Rodes

El moment de la votació en el plenari extraordinari del 21 de juliol de 2016/AM
La corporació municipal ha celebrat un plenari extraordinari per demanar subvenció del pla Provincial d'Obres

Dècades abandonada, però sembla que ara arranca un nou projecte per a l'Illa de Rodes. Tan sols unes setmanes després que es presente la maqueta, l'Ajuntament ja busca vies de finançament, i ha celebrat un plenari extraordinari per demanar que el projecte s'incloga dins del Pla d'Obres de la Diputació. Els partits de l'oposició han mostrat dubtes per la celeritat de l'assumpte, i sobre possibles errors en la documentació, però tots creuen necessari demanar la subvenció. Així, la sol·licitud ha sigut aprovada amb els vots a favor de PSOE, Guanyar i Compromís, i l'abstenció de PP i Ciutadans.

La corporació municipal ha celebrat un plenari extraordinari aquest dijous 21 de juliol amb un únic punt en l'ordre del dia: sol·licitar la inclusió de les obres del Parc tecnològic i Cultural de Rodes en el Pla Provincial d'Obres per a 2017. Si s'accepta, podria suposar una inversió de 2 milions d'euros en dos anys, una part important per començar amb aquest emblemàtic projecte, pressupostat en vora 7 milions d'euros.

Tots els partits polítics integrats en la corporació municipal estan d'acord amb la necessitat de fer alguna cosa en l'abandonada l'Illa de Rodes, situada per damunt de la plaça les mosques (entre els carrers Vistabella i Salvador Allende). Recentment l'Ajuntament ha presentat una maqueta del que serà el futur Parc tecnològic i Cultural de Rodes, i ha obert un procés participatiu per a recavar idees per al seu contingut. Però també fa falta inversió, i per això s'ha celebrat aquest plenari extraordinari.

Però tot i l'acord dels partits, el ple no ha estat exempt de debat. PP, Ciutadans, Compromís i Guanyar han mostrat els seus dubtes pel que consideren deficiències, incerteses o errors, tant en la sol·licitud de la subvenció com en la memòria d'usos. Fins i tot s'ha plantejat la possibilitat que alguns errors suposen la desqualificació a l'hora de demanar l'ajuda, i així han volgut deixar constància. Des de l'equip de govern, tant l'alcalde Toni Francés com el regidor Manolo Gomicia han explicat que la urgència per sol·licitar l'ajuda, i la complicació de l'expedient, es reflecteix en la documentació, però asseguren que tenen el suport de la Diputació i que la documentació està correcta.

Altre dels punts de debat ha sigut el contingut del futur parc tecnològic i cultural de Rodes, encara no definit del tot. El Partit Popular, per exemple, ha recordat la seua proposta d'incloure un Institut Tecnològic Cosmètic. I els diferents partits han mostrat la necessitat de concretar els aspectes de "tecnològic" i "cultural" del nom. Tot i això, tots reconeixen que per demanar la subvenció per al 2017 cal aprovar-ho ja, i confien que la participació per a concretar el contingut de l'Illa de Rodes continue.

Així les coses, l'Ajuntament ha aprovat en plenari extraordinari demanar aquesta subvenció a la Diputació, amb els vots a favor de PSOE, Guanyar i Compromís, i les abstencions de PP i Ciutadans.