El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi du endavant accions per obtenir un estalvi, energètic i econòmic.

L'Ajuntament d'Alcoi du endavant accions per obtenir un estalvi, energètic i econòmic / Ajuntament d'Alcoi
Ha reduït un 27% els KWH consumits a la Font Roja i 17 tones les emissions de CO₂

L'Ajuntament d'Alcoi redueix un 27% els KWH consumits a la Font Roja i 17 tones les emissions de CO₂ gràcies a les accions que s'estan duent a terme per a estalviar en energia i en l'àmbit econòmic.

 L'Ajuntament d'Alcoi du endavant diferents accions per obtenir un estalvi, tant d'energia com econòmic. Per exemple, a la Font Roja, ha aconseguit reduir en un 27% els kWh totals amb una reducció d'emissions de 17 tones de CO₂.

Per poder aconseguir aquest estalvi l'Ajuntament ha implementat uns controls a l'edifici Font Roja Natura de consum per planta i departament, a més ha aïllat les finestres, i regulat els consums per horaris i espais. El resultat ha sigut que s'ha passat en 2013 de consumir 66.375 kWh de gas i 212.941 kWh d'electricitat, a consumir en 2016, 85.475 kWh de gas i 117.766 kWh d'electricitat.

El Regidor d'obres i medi Ambient, Jordi Martínez, diu que "Seguim treballant per cuidar el Medi Ambient i ser més eficients energèticament. A part d'això, amb aquestes mesures, també obtindrem un estalvi econòmic anual. Apostar per una ciutat sostenible i verda és un compromís d'aquest Govern en totes les àrees".

Els consums en il·luminació han disminuït a causa que de forma gradual ha realitzat un canvi de lluminàries per altres de major eficiència energètica i per la implantació de sistemes de control. També s'han aconseguit estalvis a la Casa Consistorial i Edificis Municipals, Centres de la Tercera Edat, Centres Socials, Cotxeres/Magatzems, Conservatori, Cultura, Esports, Educació Primària, EIMA Jesuset del Miracle, EIMA Zona i centres escolars públics.