El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi es modernitza: 1.200 tràmits electrònics durant el primer semestre de l'any

256 tràmits han consistit en l'aportació de documentació genèrica.

L'Ajuntament d'Alcoi permet realitzar via administració electrònica 264 dels 275 tràmits municipals. En aquest enllaç es pot consultar la relació completa de tràmits realitzables de manera telemàtica. 

L'administració electrònica de l'Ajuntament d'Alcoi ha permés als veïns de la ciutat realitzar fins a 1193 tràmits electrònics durant la primera meitat de 2019. La majoria dels tràmits han consistit en l'aportació de documentació genèrica, sol·licituds d'informe o atestat, o relacionades amb temes urbanístics.

Respecte a la naturalesa dels tràmits, entre altres, 256 han consistit en l'aportació de documentació genèrica; 165 són sol·licituds d'informe o atestat; i un total de 150 estan relacionats amb temes urbanístics. En total s'han presentat 105 tràmits diferents. L'Ajuntament d'Alcoi permet realitzar via administració electrònica 264 dels 275 tràmits municipals. En aquest enllaç es pot consultar la relació completa de tràmits realitzables de manera telemàtica.

Els serveis informatius de l'Ajuntament destaquen la seguretat del sistema, ja que "tota la informació de caràcter personal viatja xifrada, els Certificats Digitals garanteixen la identitat de totes dues parts". També assenyalen que "es pot accedir a la seu electrònica i realitzar tràmits durant 24 hores els 365 dies de l'any".

El regidor de Modernització de l'Administració, Alberto Belda, assegura que la tramitació electrònica "redueix el nivell de pèrdua de temps baixa evitant cues". A més "pretén reduir els temps de tramitació dels expedients i de la signatura de les diferents propostes, facilitant la signatura amb mobilitat dels responsables".

Gràfic de tràmits realitzats amb l'administració electrònica.