El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi es personarà en el cas 'Erial' després de saber que Zaplana podria haver cobrat comissions de Luxender

La urbanització a mig fer de Serelles, part de la trama dins el concurs de Luxender

Els serveis jurídics del consistori estudien ara com personar-se i si poden reclamar danys i perjudicis

També estudien la possibilitat de demanar danys i perjudicis si es confirma que Zaplana va rebre comissions il·legals de l'empresa que va deixar a mitges Serelles. L'alcalde Toni FRancés considera que les informacions aparegudes són "molt preocupants"

Els serveis jurídics de l'Ajuntament d'Alcoi es personaran en la causa oberta 'Erial', i que investiga a l'expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, per suposats delictes fiscals i de blanqueig de capitals. Tot després que s'haja sabut que Zaplana podria haver cobrat comissions il·legals mitjançant l'empresa Luxender, una constructora amb seu a Alcoi i responsable d'un dels projectes fallits més cridaners de la ciutat, Serelles.

Doncs bé, l'alcalde d'Alcoi Toni Francés considera que aquesta informació sobre Zaplana "és molt preocupant, ja que presumptament apunten que la urbanització de Serelles a Alcoi, realitzada per l'empresa Luxender, i aprovada per l'anterior govern del Partit Popular, no només va ser una fallida econòmica sinó que va formar part d'una xarxa de corrupció política". Recordem que Serelles preveia la construcció de 1.500 vivendes, que finalment quedaren reduïdes a 500 per la conselleria de Medi Ambient. Tot i això, mai es va acabar de construir perquè l'empresa va presentar fallida, un concurs de creditors que encara està als tribunals. Des de l'Ajuntament recorden a més que hagueren de fer front a una sanció de 600.000 euros per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, i també hagueren d'assumir la finalització de la urbanització "amb el cost econòmic que això ha suposat". "Els alcoians ens mereixem saber què va passar amb aquesta operació urbanística i esbrinar de primera mà tot el que es va fer i qui van ser tots aquells que d'una manera o altra que van participar d'aquesta trama", diu Toni Francés.

Però a més, Toni Francés diu que "ara que sembla que s'han localitzat diners ocults i s'han decomissat béns" volen reclamar per danys i perjudicis, per tal de recuperar en la mesura dels possibles, "els diners que ens ha costat aquesta desastrosa gestió urbanística del Partit Popular".

Toni Francés reconeix que tot el que saben és pels mitjans de comunicació, tant el suposat entramat financer de Zaplana per a cobrar comissions il·legals com la idea que l'assessor fiscal de Zaplana, Francsico Grau, siga un dels administradors concursals de Luxender. Diu que cal ser "prudents", però "les informacions són tan greus que és obligació d'aquest Govern parlar amb els serveis jurídics per personar-se i així formar part d'una investigació que ens afecta, ja que, presumptament els alcoians podem haver sigut víctimes directes de la corrupció política de Zaplana i el Partit Popular".