El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi es planteja col·locar sistemes de vigilància per evitar abocadors incontrolats

Els abocadors han estat localitzats a Sant Benet, Fila Verds, Fila Navarros, Polígon Industrial de la Beniata i zona de Santiago Payá

El consistori ha netejat 8 abocadors de fem incontrolats. El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, sosté que "aquests comportaments incívics, ens costen a totes i a tots, recursos econòmics i humans que podrien dedicar-se a altres tasques".

No és la primera vegada que persones incíviques creen abocadors il·legals. Segons explica l'Ajuntament d'Alcoi han netejat de nou els abocadors incontrolats de la zona de Sant Benet, Fila Verds, Fila Navarros i Polígon Industrial de la Beniata. L'Ajuntament es planteja col·locar algun sistema de vigilància.

Durant dos dies, l’empresa de neteja FCC ha recollit voluminosos, plàstics i altres juntament amb el personal del departament de Medi Ambient que amb una màquina ‘retro’ i a mà han retirat enderrocs, separant els impropis (material que no és d’obra) que anaven eixint.

Al mateix temps, s’ha actuat també al final del Santiago Payá. S’ha treballat en dos punts, un a la vora del camí i un altre de vidres en els camps de conreu, prou amagat, en la pista que dóna a la rotonda del carrer Filà Asturians. Donat que la mateixa no és accés a cap propietat, s’ha tancat per impedir el pas i evitar nous abocaments il·legals.

La regidoria de Transició Ecològica i en concret aquestes accions mostren el compromís amb l’Agenda 2030 i els ODS 11 Ciutats i Comunitats Sostenibles, 12 Producció i Consum Responsables i 15 Vida d’Ecosistemes Terrestres.

L'Ajuntament recorda que existeix Ecoparc on es poden gestionar tots els residus de particulars, que també tenim un servei gratuït de Recollida de Voluminosos en el telèfon 900 101 843 i que les empreses professionals de la construcció i altres àmbits, estan obligades a gestionar els seus residus.

Jordi Silvestre indica que "necessitem la implicació de tota la ciutadania i la conscienciació per mantenir neta la nostra ciutat, devem denunciar al departament quan detectem qualsevol actuació d’aquest tipus".