El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’Ajuntament d’Alcoi estalviarà més de 200.000 euros amb energia de garantia d’origen 100% renovable

Ajuntament d'Alcoi

La Comissió Nacional de Mercats i la Competència és qui certifica que l'energia és totalment neta en origen 100% renovable.

Pel que respecta a l'estalvi econòmic per a enguany amb el contracte actual s'haurien pagat 863.720 euros, mentre que finalment es pagarà 663.505 euros, segons l'Ajuntament.

El consistori alcoià ha decidit adherir-se a la Central de Compres de la Diputació d'Alacant. Amb aquest canvi en el subministrament elèctric calcula que l’estalvi serà de més de 200.000 euros.

La central de compres de la Diputació  té com a fi agrupar els processos d'adquisició de béns i serveis per a tots els ajuntaments que així ho desitgen, aconseguint d'aquesta manera diversos objectius: la simplificació del procediment administratiu municipal, l'estalvi de costos derivat de les economies d'escala que permeten les compres agrupades i l'atenció més ràpida i eficient en les tramitacions de contractes. Pel que respecta a l'estalvi econòmic per a enguany amb el contracte actual s'haurien pagat 863.720 euros, mentre que finalment es pagarà 663.505 euros.


Cal destacar que gràcies a aquest acord el consistori ha formalitzat un contracte d'energia elèctrica amb garantia d'origen 100% renovable, que respecta el medi ambient i evita les emissions de CO? i altres gasos contaminants. Així ho certifica la Comissió Nacional de Mercats i la Competència.

L'Ajuntament d'Alcoi s'ha adherit al contracte de subministrament elèctric de la Central de Compres de la Diputació d'Alacant, en concret a l'Opció 1 amb preus fixos i garantia d'origen 100% Energia Renovable d'Iberdrola. Amb aquesta mesura, s'aconseguirà un estalvi de 200.215 euros a l'any tenint en compte els preus estipulats en aquest contracte respecte als actuals. Aquest preu no inclou l'IVA ni l'Impost elèctric. També cal assenyalar que aquests càlculs s'han realitzat tenint en compte els consums d'energia obtinguts en el 2020.


Jordi Martínez, regidor d'Obres i Serveis, “sosté que amb aquest contracte tindrem un important estalvi econòmic per al nostre ajuntament i garantim l'energia d'origen 100% renovable. Hem obtingut una millor oferta que negociant de manera individual perquè amb la Central de Compres s'aconsegueixen millors preus a l'ésser una entitat major. Des de l'ajuntament continuarem treballant per a obtenir els millors serveis al menor cost possible”.