El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'ajuntament d'Alcoi facilita la realització dels tràmits en la seu electrònica

Seu Electrònica Ajuntament d'Alcoi

És important assenyalar que es pot accedir a la seu electrònica i realitzar tràmits durant 24 hores els 365 dies de l'any. És important assenyalar que per a tràmits en els quals es tinguen en compte terminis, els realitzats en dies inhàbils s'entendran efectuats el primer dia hàbil següent.

Amb el nou sistema Cl@ve, l'Ajuntament d'Alcoi aconseguira facilitar a la ciutadania la seua identificació en la seu electrònica, sense ser necessari el certificat electrònic i la signatura digital.

L'Ajuntament d'Alcoi incorpora per a tots els tràmits i notificacions de la seu electrònica la plataforma del ministeri Cl@ve amb l'objectiu que el nombre més gran possible de persones puga realitzar els tràmits. Fins al moment era necessari el certificat electrònic o la signatura digital.

Cal recalcar que Cl@ve es tracta d'un sistema que té l'objectiu d'unificar i simplificar l'accés electrònic dels ciutadans, permetent a l'usuari poder identificar-se davant l'Administració mitjançant claus concertades (usuari més contrasenya), sense haver de recordar claus diferents per a accedir als diferents serveis. A més a més, Cl@ve complementa els actuals sistemes d'accés mitjançant DNI-e i certificat electrònic.

Del total de 275 tràmits que es poden realitzar a l'ajuntament, existeix la possibilitat de realitzar 264 via administració electrònica, entre altres es pot realitzar l'alta i baixa d'animals en el registre municipal, Celebració de matrimoni civil i parella de fet, Voluntariat Ambiental en prevenció d'incendis forestals, Ús d'espais en centres educatius municipals, Turisme rural i esports en espais naturals, i molt més.

Cal ressaltar la seguretat d'aquest sistema, ja que tota la informació de caràcter personal viatja xifrada, els Certificats Digitals garanteixen la identitat de totes dues parts.

També és important assenyalar que es pot accedir a la seu electrònica i realitzar tràmits durant 24 hores els 365 dies de l'any. És important assenyalar que per a tràmits en els quals es tinguen en compte terminis, els realitzats en dies inhàbils s'entendran efectuats el primer dia hàbil següent.

El regidor de Modernització de l'Administració, Alberto Belda, indica que: "el nostre objectiu és facilitar l'accés a l'administració electrònica al nombre més gran de persones, amb aquesta iniciativa l'aconseguirem. Hem de destacar que la tramitació electrònica redueix el nivell de pèrdua de temps evitant cues. L'administració sense papers pretén reduir els temps de tramitació dels expedients i de la signatura de les diferents propostes, facilitant la signatura a mobilitat dels responsables. Menys tràmits per als ciutadans, reutilitzant documents ja aportats i evitant el desplaçament fins a les seus físiques, podent consultar i sol·licitar informació les 24 hores del dia dels 365 dies de l'any. També permet eliminar les despeses de paper, tinta i magatzem físic d'expedients i documentació en general".