El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi facilita marcadors de CO2 a l'hostaleria

65 establiments d'hostaleria que no disposen de terrassa han demanat els marcadors, i ja s'ha instal·lat 25.
 

Consulta en temps real la qualitat de l'aire en els bars i restaurants que ja han instal·lat el mesurador. Et facilitem l'enllaç.

L'Ajuntament d'Alcoi anuncia que ja comencen a instal·lar-se els mesuradors de CO2 per a establiments hostalers. S'ha donat l'opció de sol·licitar-los a bars i restaurats que no disposen de terrassa, i s'han demanat 65. De moment, s'ha instal·lat 25. Els marcadors estan homologats segons els criteris del CSIC i tenen certificat europeu.

Des del consistori expliquen que és un dispositiu intel·ligent que controla la qualitat de l'aire i avisa si considera que es requereix ventilació. En el mateix restaurant es pot vore si marca verd, taronja o roig, però també podem saber en temps real la qualitat de l'aire en els bars i restaurants que tenen el marcador en la web que ha habilitat l'Ajuntament.

Vanessa Moltó, regidora de comerç, diu que "tindre una correcta qualitat de l'aire s'ha convertit en una prioritat per a la nostra salut com a forma preventiva per a evitar la transmissió del virus. Segons els experts la ventilació dels espais d'interior és igual d'important que les màscares i amb aquests marcadors es donarà la tranquil·litat als clients d'una bona ventilació. Sabem que els establiments hostalers realitzen correctament aquesta ventilació i la intenció és reforçar la tranquil·litat dels clients i demostrar que s'actua bé, per això també es pot veure en la web de l'ajuntament en temps real, és una mostra més de transparència. Amb aquesta mesura volem afavorir a aquests negocis que no disposen de terrassa i pitjor ho han estat passant i al mateix temps tractar de garantir la salut de la ciutadania".