El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi posa en marxa una aplicació mòbil per a controlar les cremes agrícoles

La Mancomunitat de l'Alcoià Comtat assumirà el cost de desenvolupar l'aplicació.

L'empresa alcoiana Aures TI Consultors ha desenvolupat una aplicació mòbil que permetrà a l'Ajuntament d'Alcoi controlar les cremes agrícoles. L'aplicació entrara en funcionament en Alcoi a partir d'octubre en fase de proves, i està previst que pròximament puga ser utilitzada en la resta de municipis de l'Alcoià i el Comtat.

L'aplicació permetrà enviar una autorització de crema per confirmar si es pot o no fer foc a eixa hora, dia i localització. Serà l'Ajuntament qui es farà càrrec de donar l'alta el perfil de l'usuari i l'autorització de la crema. Una vegada que la sol·licitud siga acceptada, al programa s'haurà d'especificar que ja es troben realitzant el foc en eixe moment, això si, en el cas que la sol·licitud haja sigut denegada i prohibida, saltarà una alarma que avisarà tant a la Policia Local com als Bombers. En el cas que es produïra alguna emergència, es pot avisar ràpidament prement un botó de la pantalla del dispositiu mòbil.

L'únic inconvenient que pot suposar el seu ús, assenyalen des de l'Ajuntament d'Alcoi, és que seria necessària l'acompanyament d'un jove si l'usuari principal és una persona major, per tal que els coneixements de tecnologia puguen ser resolts sense cap problema i també per la seguretat de tindre alguna persona més al costat i que no es descontrole la crema.

Cal destacar que el Secretari Autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, va poder conèixer de primera mà l'aplicació en la recent visita que va realitzar a les instal·lacions d'ACIF en Alcoi. Durant l'encontre va manifestar la funcionalitat del sistema i va anunciar que proposaria una reunió amb la Conselleria de Medi Ambient per intentar que adopte aquest sistema per a tots els municipis de la Comunitat Valenciana.

El Secretari Autonòmic de Seguretat i Emergències durant la seua recent visita a Alcoi