El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi fixa els festius locals en dissabte i dilluns i fa poc probable uns Moros i Cristians de 4 dies

Moros i Cristians / AM

Amb el plantejament de dies festius de l'Ajuntament, en cas d'allargar els Moros i Cristians, festers, músics i altres agents de la Festa haurien de no acudir al seu lloc de treball almenys en dues jornades, contant l'últim dia (els Trons) i el descans.

El Plenari Municipal d'Alcoi ha aprovat els festius locals per al 2021. El més sorprenent és els festius locals que tenen relació amb dels Moros i Cristians, els quals encara es desconeix la seua celebració a causa de la Covid-19. Amb els festius fixats en dissabte 24 i dilluns 26 d'abril, és poc probable que Nostra festa tinga una duració de 4 dies més el Dia dels Músics a 2021.

Els dies que s'han declarat festius són el dissabte 24 d'abril i el dilluns 26 d'abril per al 2021, sempre a l'espera de com evoluciona la situació sanitària i amb la possibilitat de modificar-los tal com ha ocorregut en 2020 arran de la suspensió de les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi per la crisi mundial provocada per la Covid-19. 


Amb el festiu en dissabte, es poc probable que les festes duren 4 dies. En cas d'allargar els Moros i Cristians, festers, músics i altres agents de la Festa haurien de no acudir al seu lloc de treball almenys en dues jornades, contant l'últim dia i el descans.


Cal recordar que els festius locals, programats per al passat mes d'abril de 2020, es van haver de suspendre substituint-los per uns altres. Aquests nous festius per a enguany van ser aprovats pel Consell Econòmic i Social (CES) el 28 de maig de 2020 per unanimitat i després, ratificats durant el ple del 5 de juliol. Per tant, els festius locals de 2020 se celebraran divendres 30 d'octubre i el dilluns 7 de desembre i els dels 2021, el dissabte 24 i dilluns, 26 d'abril.