El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP assegura que l'Ajuntament ha perdut 100.000 euros de subvencions d'ocupació juvenil

Els populars critiquen que l'Ajuntament ha hagut de retornar 100.000 euros més interessos dels programes EMPUJU i EMCUJU

L'Ajuntament d'Alcoi ha retornat 100.000 euros més interessos, suposant una minorització en la subvenció concedida per la Direcció General d'Ocupació i Formació, destinat a la 'Contractació de persones joves per entitats locals en el marc del Sistema de Garantia Juvenil' (EMPUJU) i la 'Contractació de persones joves qualificades per entitats locals en el marc del Sistema de Garantia Juvenil' (EMCUJU). 
Aquesta devolució es deu a l'incompliment de l'obligació de mantenir a un empleat durant els 12 mesos que dura el programa. Així ho asseguren des del PP d'Alcoi, d'on critiquen que es tracta d'una mala gestió per part de la Generalitat per no planificar correctament el funcionament dels plans. Un funcionament que no permet la substitució en el cas d'una baixa.

Segons Amalia Payá, regidora del Partit Popular, "no és lògic que en unes subvencions d'aquest tipus per a potenciar l'ocupació juvenil, no es contemple la possibilitat que un treballador puga anar-se'n i acabe perdent-se la possibilitat d'ajudar a altra persona".