El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d’Alcoi impulsa per segon any consecutiu el projecte ‘Educació per a la participació’

L'Ajuntament d’Alcoi impulsa per segon any consecutiu el projecte ‘Educació per a la participació’ / Ajunt.Alcoi
Les sessions grupals es duran a terme durant tot el mes de maig

Aquest és el segon any consecutiu que l’ajuntament d’Alcoi impulsa el projecte ‘Educació per a la participació’, amb el qual es busca conscienciar els alumnes de primària al voltant de la importància de la participació ciutadana amb sessions grupals que es desenvoluparan durant el mes de maig.

Durant el mes de maig es durà a terme per segon any consecutiu el projecte impulsat per l’ajuntament d’Alcoi, ‘Educació per a la participació’ per a conscienciar els alumnes de primària al voltant de la importància de la participació ciutadana.

Els centres que participaran en la iniciativa són: els col·legis públics El Romeral, Sant Vicent, Horta Major i Miguel Hernández; així com els centres concertats Sant Vicent de Paül, Sant Roc, Sagrada Família, La Presentación, Salesià Sant Vicent Ferrer, Salesià Joan XXIII, Santa Ana i Josep Arnauda.

Aquest projecte es desenvoluparà amb dos sessions grupals per centre, els alumnes de cinqué del CP El Romera ja han iniciat i s’aniran succeint més sessions a altres onze centres escolars. A la finalització d’aquestes sessions un grup de representants d’entre l’alumnat presentarà a l’Ajuntament les propostes que hagen sorgit dels tallers, les quals es podran formalitzar d’acord a un pressupost de 20.000 €.

La regidora de Participació, Maria Baca, assegura que “la iniciativa farà ús d’unes dinàmiques grupals amenes que afavorisquen la presa de consciència sobre valors com la solidaritat, el bé comú o la convivència”, amb l’objectiu de “constituir les escoles com espais relacionals i de construcció de democràcia, promoure els processos de consciència crítica, i al mateix temps donar a conéixer els Pressupostos Participatius”.

Aquestes sessions grupals seran de 90 minuts en grups no superiors a 25 alumnes la primera, i la segona amb possibilitat de grups de major nombre.

En finalitzar totes les sessions se seleccionaran un conjunt de propostes que, després de ser prioritzades amb l’estreta col·laboració del Consell Local de la Infància i Adolescència (CLIA), seran presentades a la Casa Consistorial el 8 de juny.