El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi incorpora 18 nous treballadors majors de 30 anys

Els plans d’ocupació de l’Ajuntament han permés contractar a més de 400 persones durant els últims anys.

La Generalitat Valenciana ha atorgat una subvenció de 271.056 € perquè l'Ajuntament d'Alcoi contracte 18 aturats de llarga duració majors de 30 anys. Els operaris, que ja s'han incorporat a la plantilla municipal, han estat contractats a través del programa 'Avalem Experiència'.

El primer dels programes amb un pressupost de 144.543 € ha permés contractar a 10 persones desocupades majors de 30 anys per a 6 mesos a jornada completa, els perfils d’aquests treballadors són: 2 Oficials de Jardineria; 2 Oficials Electricista; 4 Oficials Obra; 1 Tècnic Informàtics i 1 Educador Social que portaran a terme diferents tasques centrades en millorar la ciutat com el manteniment dels carrers i parcs de la ciutat d'Alcoi; Adequació de les infraestructures en xarxa de les dependències municipals i Mediació comunitària en zones de vulnerabilitat social.

El segon programa amb un pressupost de 126.512 € ha permés contractar a 7 persones desocupades de llarga durada, que porten més de 360 dies inscrites al Servef. El contracte serà de 6 mesos a jornada completa amb els següents perfils: 1 Llicenciat en Ciències Ambientals, 1 Enginyer Tècnic Químic, 1 Enginyer Tècnic Forestal, 2 Oficials Jardineria, 1 C.F. Informàtica i 1 C.F. Disseny Gràfic. Els contractats realitzaren diferents projectes per a millorar els serveis municipals com un Projecte d'Educació Ciutadana per a la separació de residus; Prevenció d'incendis; Control, estandardització d'alarmes i programa de gestió informàtica aplicada a la seguretat; i Digitalització, Tractament i Conservació de l'Arxiu Municipal.

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, destaca el gran esforç realitzat en matèria de contractació des de l'Ajuntament, al·ludint a les més de 350 contractacions fetes amb el programa 'Avalem Joves', que sumades a les vora 20 d''Avalem Experiència' "ha reduït als últims anys d'una manera important la taxa d'atur".