El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi intensifica els treballs contra la processionària a alguns centres educatius, parcs i altres zones

Un dels llocs on s'ha actuat ha sigut prop del Pare Vitòria / Ajuntament
Ja es va actuar a novembre i ara es treballa contra un nou rebrot

L'Ajuntament també ha enviat cartes als propietaris particulars urbans perquè facen el tractament que pertoca. L’èxit del protocol d’actuació resideix en la ràpida capacitat de resposta, la qual s’aconsegueix gràcies a les tasques de seguiment del departament de Medi ambient i a la col·laboració ciutadana

El consistori ha visitat alguns centres escolars, el parc de Cervantes, la zona de la Vaguada, carrer Periódico Ciudad, l’IES Pare Vitòria o la zona dels sindicats a l'Alameda. El motiu és un rebrot de processionària, el qual "que cada vegada costa més erradicar perquè és molt resistent", segons indica el Departament de Medi Ambient. A més, l'Ajuntament també ha enviat cartes als propietaris particulars urbans perquè facen el tractament que pertoca.

Segons el regidor d'Educació, Alberto Belda, ja s'ha treballat en centres educatius com el Romeral, Andreu Sempere i Santa Ana, juntament amb el Pare Vitòria

L’èxit del protocol d’actuació resideix en la ràpida capacitat de resposta, la qual s’aconsegueix gràcies a les tasques de seguiment del departament de Medi ambient i a la col·laboració ciutadana. L'Ajuntament ja va fer un primer 'atac' a aquesta eruga a novembre, avançant-se a molts altres municipis, però ara hi ha hagut un nou rebrot.

Medi Ambient està fumigant algunes zones de la ciutat de nou. Des de l'Ajuntament recorden que "el producte biològic emprat per a erradicar la plaga presenta una baixa toxicitat per a persones, aus i mamífers, gràcies a la poca persistència en el medi. És per aquest motiu que no cal cap senyal identificatiu per a assenyalar els arbres tractats".

Altra de les consideracions que fa l'estament municipal és que "cal advertir que no totes les bosses impliquen presència de cucs necessàriament; moltes d’elles es troben buides i acaben desapareixent eventualment. L’empresa encarregada de l’actuació emetrà un exhaustiu informe dels treballs realitzats, informació que us remetrem pertinentment durant els pròxims dies".