El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi lamenta que el govern central denegue la contractació de 3 policies locals

Protesta al plenari / R. Lledó
Alberto Belda, regidor de Personal, indica que "seria recomanable que la plataforma de la Policia Local dirigira les seues demandes també al Govern Central"

La Policia Local d'Alcoi anava a tindre 5 components més, però, l'Ajuntament no podrà traure 3 places d'aquestes 5 perquè el govern central ha aplicat la interpretació més restrictiva de la llei. En resum: de 5 places de la Policia Local que l'Ajuntament tenia intenció de traure, només es cobriran dues. Alguns sindicats policials ja hi han protestat a dos plenaris municipals. Per la seua banda, el regidor de Personal, Alberto Belda, ha mostrat la seua versió a ARAMULTIMÈDIA.

El consistori pretenia acollir-se a una disposició addicional per traure 3 places d'agents. El govern municipal ja havia anunciat que hi havia 5 places per a Policia Local per taxa de reposició, de les quals 3 eren per una disposició addicional entenent que aquestes tenien cabuda dins de la llei de racionalització de l’administració que limita les contractacions als ajuntaments.

Segons indica l'Ajuntament en un comunicat de premsa, la taxa de reposició va ser implantada l'any 2009, i especifica les places que pot cobrir un ajuntament per baixes (jubilacions o defuncions), ja que no es poden crear noves contractacions. Aquesta taxa ha anat variant des del 30% de 2009 fins a l'actualitat on es pot cobrir el 50% de les baixes i el 100% en cas dels prioritaris com la Policia o d'atenció al públic.

El regidor de Personal indica que "la nostra voluntat és realitzar aquesta dotació d'efectius, però com ja hem dit més d'una vegada el Govern estatal ho impedeix, amb mesures molt restrictives que estan ofegant la capacitat de les administracions locals. En aquest cas, Subdelegació de Govern ha denegat aquestes 3 places al·legant que sent de caràcter addicional no es poden atorgar".

Belda destaca que aquesta "interpretació restrictiva" no ajuda a poder tindre la plantilla d’efectius que necessita una ciutat com Alcoi i afegeix: “Seria recomanable que la plataforma de la Policia Local dirigira les seues demandes també al Govern Central, entenem aquestes reivindicacions i ens pareixen lícites, sobretot, en un cos tan important pel servei públic però, si no canvien les restriccions estatal, és impossible traure les places vacants dins de la legalitat".