El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi millora la convivència del Castellar a Batoi i d'El Camí, 40 gràcies al servei de mediació

Una de les reunions del servei de mediació / Ajuntament d'Alcoi

Els principals problemes detectats són el mal ús d'espais comuns, falta de neteja i brutícia, molèsties i sorolls, festes i música en horari de descans, desperfectes en habitatges.

El servei de mediació ja té un any de vida i s'ha millorat la convivència en dues zones com són la zona del Castellar del Barri de Batoi i la zona del Camí 40. Algunes de les accions són entrevistes, atencions veïnals, visites domiciliàries i resolució de conflictes.

Aquest servei té com a objectiu fonamental promoure la convivència i la resolució de conflictes entre els veïns residents en les zones vulnerables d'Alcoi, reduint els indicadors de risc i desestructuració comunitària. Des de l'Ajuntament indiquen que "s'han reduït considerablement" els conflictes comunitaris inicials en algunes de les comunitats que presentaven més problemes.

Els principals problemes detectats són el mal ús d'espais comuns, falta de neteja i brutícia, molèsties i sorolls, festes i música en horari de descans, desperfectes en habitatges. Segons el comunicat del consistori, aquests fets estan motivats per la "diversitat cultural i intergeneracional, ocupacions il·legals i impagaments que generen problemes de convivència en la comunitat".


Respecte a les intervencions realitzades podem destacar una part informativa i d'assessorament on s'han realitzat entrevistes, 24 en El Camí i 46 al Castellar, donant a conéixer els objectius, funcions i serveis de l'equip de mediació, conéixer el perfil dels veïns, els seus problemes i necessitats, així com informar-los dels recursos existents. Igualment han efectuat atencions veïnals i acompanyaments, 8 en El Camí i 17 al Castellar.


També han fet visites domiciliàries en concret 18 en El Camí i 35 al Castellar, per a conéixer d'una forma directa les relacions veïnals i procedir al seguiment dels casos. Aquestes visites individualitzades han estat dirigides a la resolució de problemes (impagaments, problemes de convivències, desperfectes…etc.) Un dels treballs més importants ha sigut la de mediació en la resolució de conflictes, 6 en El Camí i 6 al Castellar.


Maria Baca, regidora d'Habitatge, sosté que "en alguns casos els conflictes estaven molt cronificats, s'han pogut treballar i millorar i per això pensem que l'administració ha de continuar apostant per a fomentar la inclusió i cohesió social mitjançant la convivència positiva i treball comunitari, implicant i acompanyant a entitats i veïnat en la resolució de conflictes".