El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi modernitza els sistemes informàtics amb més de 186.000 euros

Imatge lliure de Pixabay

El principal objectiu és "donar un millor servei a la ciutadania"

El consistori ha fet aquesta inversió amb l'objectiu de reduir el temps per a realitzar tràmits administratius. Concretament, el projecte de modernització de les infraestructures informàtiques ha sigut adjudicat a l'empresa Nunsys per 186.832,57 euros. Les principals accions han sigut actualitzar els servidors i la cabina d'emmagatzematge.

L'Ajuntament d'Alcoi ha fet una inversió en sistemes informàtics amb la previsió que seguisquen augmentant les necessitats de computació, memòria i emmagatzematge com a conseqüència de les implantacions relacionades amb administració electrònica, licitació electrònica, etc.

Alberto Belda, regidor de Modernització de l'Administració, indica que actualment "el projecte està al 50% executat", i que "aquestes millores en el sistema permetran donar un millor servei a la ciutadania".

Segons indica l'Ajuntament, l'actuació consistirà a dotar a l'ajuntament d'una solució hiperconvergent amb els elements maquinari i programari necessari per a substituir l'equipament actual i realitzar la gestió dels sistemes i l'emmagatzematge des d'un únic punt. S'inclouen els recursos de computació, emmagatzematge, així com les llicències de programari necessàries i qualsevol altre element necessari per al funcionament de la solució.

El programari de virtualització també s'inclou en l'objecte del contracte, mantenint el producte que actualment s'està utilitzant (Vmware) amb una versió diferent que s'especificarà posteriorment. Quant a la còpia de seguretat i recuperació de desastres el programari també s'inclou en l'objecte del contracte, mantenint el producte que actualment s'està utilitzant (Veeam) amb una versió diferent que s'especificarà posteriorment.