El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi no recorrerà l'última sentència sobre Alcoinnova

L'alcalde Toni Francés, i el regidor Manolo Gomicia/Aj.
L'alcalde Toni Francés assegura que esperen la resolució dels dos contenciosos pendents i reitera el suport del consistori a Alcoinnova, però en una altra ubicació

El TSJ ha rebutjat la petició del consistori de paralitzar cautelarment les obres d'Alcoinnova i l'Ajuntament no recorrerà. Assegura l'alcalde Toni Francés que encara estan pendents d'altres dos resolucions, i que arribaran abans d'aquest possible recurs. L'Alcalde no complau Guanyar Alcoi i Compromís, que demanaven aquest recurs. Però tampoc a Ciutadans i PP, que volen que s'atorgue ja la llicència d'obres. Francés explica que l'empresa encara ha de complir amb alguns requisits, com lliurar un nou informe d'impacte mediambiental global.

L'alcalde d'Alcoi Toni Francés ha confirmat que l'Ajuntament ha decidit no recórrer l'última sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en la que rebutgen la petició del consistori de suspendre cautelarment les obres. Toni Francés considera que "des del punt de vista processal i jurídic no té cap sentit", i esperen a la resolució dels altres dos contenciosos, encara oberts, i dels que esperen resposta abans que acabe l'any.

Així, l'alcalde no complau a Guanyar Alcoi i Compromís, que demanaven que es recorreguera aquesta última sentència. Però tampoc a PP i Ciutadans, que demanaven que s'atorgara la llicència d'obres sense esperar més temps. Toni Francés explica que actualment l'empresa està pendent de presentar un nou projecte de reparcel·lació, que ha d'incloure un estudi d'impacte mediambiental global "que necessita un procés d'exposició pública i al·legacions, així que el termini perquè puguen començar les obres serà superior al resultat dels dos contenciosos". Francés confia que les resolucions definitives arriben en els pròxims mesos i per això diu que "tenim eixe horitzó de finals d'any per saber si finalment el projecte va avant o no, i no té sentit ara recórrer".

Aleshores, com està la situació d'Alcoinnova? Toni Francés ha reiterat el suport del consistori al projecte, però es mostra reticent a la ubicació actual: la Canal. Per evitar aquesta ubicació l'Ajuntament ha obert en total tres processos judicials: un on demana recuperar les competències urbanístiques, un altre contra l'aprovació de l'ATE i un tercer en el qual demanava la suspensió cautelar de les obres. Aquest últim, tal com els contem, ja té sentència, desfavorable, i l'Ajuntament ha decidit no recórrer.

Pel que fa a les altres dos, encara estan obertes. Per una banda està la petició de l'Ajuntament de recuperar les competències urbanístiques en aquest projecte, una petició que el TSJ va desestimar i que l'Ajuntament ha portat al Tribunal Suprem, i a hores d'ara està pendent de resposta. I per altra banda, també estan a espera de resolució d'un procediment obert al TSJ contra l'aprovació de l'ATE Alcoinnova.

Toni Francés explica que a la petició de suspendre les obres, el TSJ ha tardat 11 mesos a respondre. Considera que si ara recorren, la resposta arribarà després del resultat dels altres dos contenciosos oberts, i per això considera que no tindria massa sentit. Francés es reitera en què "sabem que aquesta qüestió és molt sensible, i sempre hem mantingut una postura de responsabilitat, sensibilitat i de ser conseqüents".