El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi paga als seus proveïdors en una mitjana de 15 dies

La regidora d'Hisenda Vanessa Moltó assegura que l'endeutament de l'Ajuntament és del 43 per cent, "una de les xifres més baixes conegudes en el consistori".

Des de la regidoria d'Hisenda de l'Ajuntament d'Alcoi expliquen que, segons les dades de l'última execució trimestral, els proveïdors municipals han cobrat en una mitjana de 15 dies, per sota dels 30 dies que marca la llei. La regidora Vanessa Moltó diu que es tracta d'una dada molt positiva, i la compara amb altres municipis segons les xifres del Ministeri d'Hisenda: a Montfort paguen en 216 dies, a la Nucia en 105 dies, Villena en 40 dies o Calp en 44 dies.

Vanessa Moltó també destaca l'endeutament del consistori, actualment en un índex del 43 per cent, "una de les xifres d'endeutament més baixes conegudes només superada pel 41% de la liquidació 2019 però que encara està molt lluny del 75% que marca la llei com a xifra preocupant".

Per a Moltó, són xifres que "demostren, una vegada més, l'excel·lent gestió econòmica duta a terme per aquest Govern i que s'allunya molt de la d'executius anteriors a l'any 2011, quan l'índex de deute se situava en el 110% a la nostra ciutat. És a dir, quan era una cosa normal i habitual abonar factures un any després del seu registre".