El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi pren mesures legals davant del fals anunci de suspensió de classes

Contingut del fals comunicat

Recordem que a la falsa notícia difosa per xarxes s'anunciava l'anul·lació de les classes per al divendres 19 d'octubre, a causa de "l'alerta groga i el risc de 'Gota Fría'".

Els serveis jurídics de l'Ajuntament han presentat davant de la Fiscalia una denúncia per suplantació d'identitat, tot després que aquest 18 d'octubre circulara per xarxes socials un fals comunicat institucional on s'anunciava la suspensió de la jornada escolar a causa del temporal.

A l'escrit remés a la Fiscalia s'especifica que respecte a la utilització del logotip en aquest cas de suplantació, "no hi ha dubte que poguera ser considerat constitutiu d'un delicte de falsedat", al qual s'ha de sumar "l'alarma social creada a la població". Recordem que a la falsa notícia difosa per xarxes s'anunciava l'anul·lació de les classes per al divendres 19 d'octubre, a causa de "l'alerta groga i el risc de 'Gota Fría'".

La regidora de Serveis Jurídics a l'Ajuntament d'Alcoi, Lorena Zamorano, assegura haver-se vist en el "deure" de denunciar aquest fet, i apunta a l'alarma social que s'haguera generat en cas que l'administració local no haguera actuat ràpidament desmentint el comunicat.

El cas també es troba en mans de la Policia, que està duent a terme una investigació per tal d'esbrinar el possible responsable del delicte. Considera Zamorano que la investigació serà "complicada", ja que tot apunta que el missatge no es va difondre inicialment des d'un compte a les xarxes socials, sinó a través d'un servei de missatgeria mòbil. D'altra banda, i en vista de les errades d'ortografia i de l'ús d'una tipografia diferent de la que utilitza l'administració local en xarxes, la regidora no considera que es tracte d'una "acció malintencionada en contra de l'Ajuntament", més bé, "una cosa de xiquets".

Una vegada que la denúncia s'ha posat en coneixement de la Fiscalia, d'aquest ens depén admetre a tràmit la causa o arxivar-la per falta de proves.