El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi. Formació específica per a persones aturades de més de 30 anys

Manolo Gomicia i Magui Candela

Es pretén millorar les competències professionals, principalment dedicat a les persones que tinguen més de 30 i de 50 anys.

El programa té un total de 3 blocs, on en cadascun es té uns objectius i perfils específics.

L'Ajuntament d'Alcoi ha presentat el nou programa formatiu per a gent que estiga en l'atur o que estiga buscant treball. Per això, Manolo Gomicia, regidor d'Empresa, Formació i Innovació informa que amb aquest nou programa tenen l'objectiu de millorar les competències professionals, principalment dedicat a les persones que tinguen més de 30 i de 50 anys.

Pel que fa a la formació, Magui Candela, directora de Promoció Econòmica i Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local comenta que el programa es divideix en tres blocs. Com a primer, ens trobem el bloc de 'Competències professionals', per a persones de més de 30 anys. En aquest ens podem trobar diferents cursos de construcció, metal·lúrgia, logística i emmagatzematge i inclús de seguretat alimentària. A més a més, en cada un d'aquests cursos, les persones interessades podran elegir diferents tipus d'especialitzacions. Per posar un exemple, en el curs de logística i emmagatzematge es pot especialitzar en operador de carretó, operador de pont de grua, i més. Encara que l'únic requisit que s'ha de tindre és un mínim d'experiència en empreses.

El segon bloc és 'Per a gent amb més de 50 anys', i en aquest cas els cursos estan dirigits a la gestió de programes ERP, gestió de clients i utilització de la pàgina LinkedIn. I per últim, el tercer bloc, sota el nom de 'Competències clau', està dirigit per a persones que estiguen en actiu, es a dir, buscant treball, pel que des d'aquest programa es vol presentar cursos per a la introducció al món laboral i per a treballar les competències personals; el treball en equip, la gestió, les entrevistes de treball són alguns exemples del que es vol treballar al bloc.

Cal destacar que els cursos tindran una duració curta, on el curs amb més temps solament arriba a les 40 hores. Els mesos en els quals s'impartira el programa son setembre, octubre i novembre. Per a tots els interessats es pot visitar la pàgina web de PortalEmp d'Alcoi on es pot veure alguns dels horaris i la duració de les matèries. Les classes es donaran a l'Àgora.