El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi proposa als policies locals més personal i més inversió en material de protecció o complements salarials

Alberto Belda, regidor de personal
Han traslladat la proposta als sindicats policials i el consistori confia a arribar a un acord

Segons el consistori, la seua proposta suposarà la inversió de vora 140.000 euros per part de l'Ajuntament. Inclou incrementar la plantilla, pujar fins als 193.000 euros la partida per a material de protecció, o l'increment del 12 al 20 per cent en el complement de perillositat. També s'estableix una retribució extra per als agents que treballen en dates senyalades com la Cavalcada.

L'Ajuntament d'Alcoi ha fet una proposta als sindicats de la policia local "raonable i ambiciosa", que suposaria, segons el consistori, "una inversió d'entre 130.000 i 140.000 euros per a donar resposta a les reivindicacions d'aquest col·lectiu". La proposta s'ha traslladat als sindicats policials en la Mesa de Negociació celebrada aquest dimarts 20 de febrer, i des del consistori ara esperen arribar a un acord.

La proposta inclou diversos punts, un d'ells l'oferta d'ocupació. En aquest sentit el regidor Alberto Belda diu que aquest divendres 23 de febrer comencen les convocatòries per a cobrir 6 places d'agents, i s'està pendent de la publicació en el BOP d'altres 8 places que corresponent a l'oferta de l'any passat. També s'ha sol·licitat la possibilitat de convocar dos places d'Oficial de promoció interna i s'ha iniciat el tràmit per a incorporar 3 nous agents en comissió de servei (s'està a l'espera que els consistoris d'on venen els agents donen la seua conformitat). Dins d'aquest capítol Belda també recorda que "s'està a l'espera de la publicació de la normativa legal que establisca el Govern Central per a saber la taxa de reposició per 2018".

La proposta també inclou un increment de 95.000 euros en el pressupost d'enguany destinat a material de protecció, que passaria dels 97.750 euros del 2017 a 193.000 euros el 2018. Vora 40.000 euros es destinaran a la compra de jupetins, una de les demandes sindicals.

També s'inclouen modificacions en el Complement Específic del cos de la policia local, amb un increment que va del 12 al 20 per cent en la perillositat, "el que suposarà que els sous d'agents i oficials augmenten vora 1.000 euros anuals, és a dir un total d'uns 100.000 euros a l'any". I hi ha acords específics per a dates concretes com són el 24, 25 i 31 de desembre i el 4 i 5 de gener. Alberto Belda explica que "qui facen serveis extraordinaris, aquests dies, a banda de les hores extra, rebran 75 euros per torn treballat. La resta de plantilla de l'ajuntament que treballe en aquests torns, també seran retribuïts amb aquests 75 euros". Per últim, s'ha acceptat la proposta dels sindicats de canviar el dia de rotació de torns de dijous a dilluns.

Alberto Belda diu que és una proposta "fruit d'una negociació que vam començar en novembre. Aquest govern ha fet una proposta com la que es fa amb qualsevol col·lectiu d'aquest ajuntament, des de la tranquil·litat, la paciència, el diàleg i no atenent únicament a pressions o ultimàtums".