El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi recupera els plenaris oberts al públic

Els regidors ocupaven la totalitat del saló plenari per assegurar la distància. Ara es reprén l'assistència normalitzada.

Els plenaris continuaran retransmetent-se en directe per YouTube en el canal de l'Ajuntament d'Alcoi

No és que abans assistira massa gent, però és un símptoma més de la 'nova normalitat' en la que ens clavem. El primer plenari amb possibilitat d'assistir és aquest 5 de novembre.

Aquest divendres 5 de novembre hi ha plenari municipal a Alcoi i, després d'any i mig, els regidors recuperaran els seus seients en la tribuna, i deixaran la sala per al públic.

Els plenaris municipals, tot i ser un moment decisiu de presa de decisions, no solen rebre molt de públic ciutadà. En el cas d'Alcoi per l'horari (divendres de matí), i la durada (s'allarguen hores). Però també per l'enrevessat dels debats, on moltes ocasions fan referència a paraules dites en comissions o altres llocs on el públic no estava, així que tampoc permet fer-se una idea clara del que està passant. Però, tot i això, es recupera la possibilitat d'anar de públic i almenys comprovar com parlen i s'expressen els nostres polítics.

En la sessió plenària d'aquest divendres, que comença a les 9,30 hores, està previst que s'aprove el Consell Local de la Infància, i el Pla Jove d'Alcoi fins al 2026. Els diferents partits de l'oposició, com és habitual, presenten una sèrie de precs i mocions, com ara tornar a demanar la creació d'un 5é jutjat a la ciutat, crear una mesa de seguiment de la 'peatonalització', la revisió de l'IBI o l'eliminació de les olors al clavegueram de Batoi. Si tens més curiositats, pots consultar l'ordre del dia ací.