El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi rep una subvenció per part de l'AVI per al projecte 'Alcoi Tourist Lab'

Tourist Info./ Ajuntament d'Alcoi

Aquest projecte ha sigut l'únic subvencionat per l'AVI a un Ajuntament de la Comunitat Valenciana, d'un total de 13 iniciatives aprovades i 55 presentades.

El projecte 'Alcoi Tourist Lab' rebrà una ajuda de 48.953 euros, l'únic aprovat per l'Agència Valenciana de la Innovació a un Ajuntament en tota la Comunitat Valenciana.

L'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), dins del programa d'ajudes d'Accions Complementaries d'Impuls i Enfortiment, se li ha concedit a l'Ajuntament d'Alcoi una ajuda de 48.953,03 euros per al projecte 'Alcoi Tourist Lab', un projecte que té com a objectiu principal, desenvolupar i provar solucions i projectes pilot funcionals, hardware i software, que permeten obtenir i analitzar patrons i nivells de despesa de visitants i ciutadans d'Alcoi que gaudeixen de l'oferta cultural, turística, tecnològica, gastronòmica i d'oci de la ciutat, convertint a Alcoi en una ciutat de Destinació Turística Intel·ligent (DTI).

Cal destacar, que aquest projecte ha sigut l'únic subvencionat per l'AVI a un Ajuntament de la Comunitat Valenciana, d'un total de 13 iniciatives aprovades i 55 presentades.

Pel que fa a la subvenció, aquesta permetrà realitzar una anàlisis i conèixer l'impacte de cada una de les accions realitzades i millorar la gestió i planificació de les mateixes i de la ciutat, així com millorar els serveis oferits tant per a l'administració pública com per als sectors de comerç, turisme i hostaleria, a partir dels resultats obtinguts.

Des de l'Ajuntament es destaca que no només es pretén aconseguir dades sobre el nombre de visitants/assistents i si aquests són o no turistes, sinó que es persegueix el repte d'analitzar patrons de visites i preferències i tractar de conéixer el seu origen, sempre respectant la privacitat i la legislació de protecció de dades.

Toni Francés, alcalde d'Alcoi, destaca que "en aquest cas, la iniciativa de l'Ajuntament està dins de l'aposta per fer d'Alcoi un destí turístic intel·ligent que ens permetrà tindre, amb totes les garanties de privacitat, informació sobre els turistes i les seues preferències per a adaptar la nostra oferta, millorant la nostra ciutat com a destinació turística i augmentant la seua capacitat d'atracció de visitants".

Per a la resolució dels reptes que planteja la iniciativa s'involucrarà a INVATTUR, a les universitats del sistema valencià d'innovació i a diversos actors locals com restaurants, allotjaments, hotels i comerços i se'ls facilitarà eines que permeten obtenir la seua informació valuosa i creuar-la amb diverses fonts de dades, eines d'anàlisi web, informació de xarxes socials o portals de dades obertes, entre d'altres.