El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’Ajuntament d’Alcoi també valora de forma “positiva” les mesures per celebrar Moros i Cristians

Esquadra / Arxiu AM

L’Associació de Sant Jordi també s’ha mostrat satisfeta.  Aquestes declaracions de l'alcalde s'han produit durant els dies del muntatge de l'enramada.

Aquestes mesures “obrin la porta a viure unes Festes amb un elevat nivell de normalitat, però mantenint la responsabilitat i la prudència”. Així de clar ha sigut l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, en conèixer la relaxació de les mesures de la Generalitat.

La principal mesura és que els participants en les Entrades no portaran màscareta, si bé en principi el públic sí que la portarà, com també seran obligatòries en aquells actes que siguen multitudinaris. L’Associació de Sant Jordi també s’ha mostrat satisfeta. 


Aquestes declaracions de l'alcalde s'han produit durant els dies del muntatge de l'enramada. Cal recordar que tant des de l'Ajuntament d'Alcoi com des de l'Associació de Sant Jordi s'ha treballat amb la finalitat que els actes festers que s'han pogut celebrar durant aquesta pandèmia s'hagen ajustat en la mesura més gran possible a la forma en què es desenvolupen habitualment. Així, si bé el setembre passat Sanitat anunciava que no es permetia formar en esquadres i que havia de fer-se en el que es coneix com a batallons, des d'Alcoi es va negociar amb la finalitat que sí que pogueren eixir al carrer les esquadres, amb màscara, com es va materialitzar durant el passat Mig Any, el mes d'octubre.


Amb tot, l'alcalde Toni Francés, assenyala que “anem pel camí correcte i està baixant la incidència, si bé la responsabilitat conjunta continua sent fonamental per a arribar a bon fi. Ara, amb aquestes mesures anunciades, recuperem la il·lusió i si no sorgeixen imprevistos, els pròxims Moros i Cristians seran una realitat que s'aproximarà en la mesura més gran possible a les Festes que coneixem”.