El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi vol recuperar part de la muralla medieval

Per a la intervenció és te calculat que el cost siga d'uns 148.000 euros i es realitzara al centre històric de la ciutat.

Volen incidir en el valor històric i cultural una d'una part de la muralla medieval que envoltava la vila

Alcoi dotara de valor històric i turístic a una muralla que es troba entre la Verge Maria i la zona d'Alcasseres. A causa de l'aparició d'aquest projecte es començara a netejar i mantenir la muralla on estava situada una de les torres defensives de la vila alcoiana en el segle XIII, moment en el qual Alcoi estava envoltada per més de 12 torres que unien les muralles.

Per a la intervenció és te calculat que el cost siga d'uns 148.000 euros i es realitzara al centre històric de la ciutat. Amb aquesta iniciativa es vol recuperar la torre, part de la muralla i la porta on s'accedia per a dotar-los d'una importància tant històrica com d'interés turístic.

Segons la regidora de Patrimoni, Lorena Zamorano destaca que "és curiós que encara que Alcoi celebre unes festes que reivindiquen fets situats a l'època medieval, en molts aspectes culturals o històrics ha viscut d'esquena a aquesta part de la nostra història, molt més treballada en el que respecte a la recuperació de restes per altres municipis. Recuperar aquesta part de la muralla que ens recorda els límits de la ciutat en el segle XIII són un pas més per tindre una ciutat que mostra orgullosa el seu passat pensant projectant-se en el futur".