El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament de Castalla aposta per la digitalització i facturació electrònica

Ajuntament de Castalla

Els veïns poden descarregar el volant d’empadronament individual directament des de la Bústia del Ciutadà

Castalla ha iniciat el seu procés d'innovació i noves tecnologies en l'administració pública. Segons l'Ajuntament de Castalla, s’han donat d’alta 49 usuaris a la plataforma. Així, en tan sols uns mesos, ja són prop de 100 factures les que s’han tramitat de manera telemàtica.

L'Ajuntament de Castalla ha posat a disposició d'empreses i proveïdors el registre telemàtic en línia de factures, que presenta directament els rebuts al FACe, punt general d’entrada de factures electròniques de les administracions públiques. Així mateix, l’aplicació també permet als usuaris aportar documentació addicional en cadascun dels processos. Aquest nou servei està en marxa des d’inicis del mes de gener de 2021.


L’aposta estratègica per la digitalització, la innovació i les noves tecnologies del Consistori es basa en la millora de la tramitació de la paperassa. L’alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha explicat que “el nostre objectiu és millorar progressivament els serveis que l’Ajuntament presta a la ciutadania, per a facilitar la comunicació, la tramitació i les diferents gestions que es duen a terme entre els serveis i la institució municipal”.


Per la seua banda, la responsable de l’Àrea de Règim Intern, Gema Sánchez, ha afirmat que “amb les noves millores, els proveïdors podran registrar directament en FACe les factures que emeten a l’Ajuntament, de forma ràpida, fàcil i eficaç”. Una vegada registrats a la web, la mateixa plataforma ofereix un breu manual d’ús per a ajudar als interessats a completar satisfactòriament el procés burocràtic.  La regidora ha recordat que “des de la Seu Electrònica ja es poden realitzar tota classe de tràmits sense haver d’acudir a l’Ajuntament de manera presencial”. Per a això, ha insistit que “només és necessari disposar del certificat digital, que es pot sol·licitar en el mateix Consistori”.


Finalment, els veïns poden descarregar el volant d’empadronament individual directament des de la Bústia del Ciutadà. A través del menú ‘+ Informació’, en la pestanya ‘Consulta Padró Individual’ es poden realitzar la gestió per a descarregar o imprimir el document.