El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’Ajuntament de Castalla impulsa unes jornades sobre esport igualitari per a l’alumnat de tots els centres de primària del municipi

Cartell Jornades sobre esport igualitari
  • En les xerrades s'han tractat temes com la discriminació en l’esport, els estereotips de gènere i les experiències personals de cadascú dels convidats.

L’Ajuntament de Castalla ha impulsat unes jornades sobre esport igualitari per a l’alumnat de tots els centres de primària del municipi. La igualtat de gènere és una noció bàsica en la consecució d’una societat veritablement justa, equitativa i respectuosa amb els seus membres. En l’actualitat assistim diàriament a dinàmiques i actes que deixen patent la importància de conscienciar i educar en la igualtat a les futures generacions.

És per aquesta raó que, des de la Regidoria de Benestar Social l’Ajuntament de Castalla, dins del marc d’accions previstes en el seu primer Pla Municipal d’Igualtat, ha organitzat aquest pròxim 30 de març 2023 un col·loqui amb tres atletes que pertanyen a diferents disciplines que han estat tradicionalment assignades a un determinat gènere.

La xerrada s'ha efectuat en l’Auditori Municipal de Castalla, ubicat en el Carrer Maestro Serrano, en dos torns: el primer ha començat a les 9.30 h. i ha assistit l’alumnat de quart, cinquè i sisè curs de tots els centres d’educació primària de Castalla. El segon torn s'ha iniciat a les 11.00 h. i el públic s'ha compost d’alumnes de primer, segon i tercer curs de primària.

Els ponents del col·loqui han estat tres: Mireia Rodríguez Salvador, judoka; Eryka Soriano de Rojas, llançadora de martell; i Álvaro Pradas Salvador, gimnasta rítmic. La xarrada ha consistit en una conversa horitzontal entre els assistents i els ponents, on s'han tractat temes com la discriminació en l’esport, els estereotips de gènere i les experiències personals de cadascú dels convidats.

La finalitat de l’esdeveniment és apropar als xiquets i xiquetes del poble a esports que potser no s’hagen atrevit a provar per por a la crítica social, així com conscienciar i educar en igualtat, per tal de que deixen enrere els estereotips de gènere i pràctiques l’esport que veritablement els apassione.

Aquests col·loquis es realitzen en col·laboració de la consultoria social EQUÀLITAT, participació i igualtat i compten amb el finançament de la Generalitat Valenciana.

Des de l’Ajuntament de Castalla es posa l’accent en la necessitat de que els xiquets i xiquetes del poble creixen i es desenvolupen amb plena llibertat i sense cap discriminació, com a garantia dels seus drets i la seua felicitat.