El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament de Castalla preveu invertir quasi 5 milions d'euros en projectes municipals 

L'oposició critica falta de comunicació amb l'equip de govern, i en aquest plenari han volgut mostrar el seu desacord amb la no assistència.

L'Ajuntament ha aprovat una primera modificació de crèdit d'1,3 milions d'euros en un plenari extraordinari al qual no ha acudit l'oposició com a protesta en considerar que el procés és "de retorçada legalitat i nul·la ètica pública".

L'Ajuntament de Castalla ha aprovat una modificació de crèdit per valor d'1.280.376 euros per a desenvolupar diversos projectes al municipi. "Amb aquesta injecció de diners, l’equip de govern té la intenció de revitalitzar l’economia local, minvada per la crisi sanitària, social i econòmica de la Covid-19", explica l'alcalde Antonio Bernabeu. Entre els projectes previstos està la construcció d'un nou pavelló municipal, la rehabilitació de la casa d'Enric Valor, o una tanda d'ajudes al comerç local. Es preveu una nova modificació de crèdit d'ací a quinze dies, en aquesta ocasió per valor de 3.619.624 euros, "per a sufragar la resta de grans projectes que la ciutat té pendents". 

Però la situació ve envoltada de polèmica, perquè l'oposició, formada per Compromís-Esquerra Unida i el Partit Popular, no han acudit al plenari extraordinari. No pel contingut en si, asseguren, sinó per les formes. Critiquen "la surrealista situació en què s'ha arribat amb aquest Ajuntament on els Grups de l'Oposició ens hem hagut d'assabentar de la convocatòria d'un Ple Extraordinari i Urgent i del seu contingut a través de les xarxes socials". Diuen que "no és un fet aïllat" i denuncien la falta d'informació. "No podem obviar que es pretén emprar un total d'1.280.376 milions d'euros del remanent de tresoreria sense informar ni consensuar amb l'oposició unes inversions tan significatives, com si l'Ajuntament fóra la seua propietat".

Des del consistori, per la seua banda, diuen que "malgrat el caràcter especial, la convocatòria s'ha realitzat d'acord amb la llei, amb temps suficient per a acudir a la sessió plenària amb totes les garanties necessàries".

Malgrat la no assistència de l'oposició, la modificació de crèdit s'ha aprovat igualment perquè l'equip de govern, de Ciutadans i PSOE, està en majoria amb 8 regidors enfront dels 5 de l'oposició. 

En el vídeo, l'alcalde de Castalla parla de la modificació de crèdit aprovada ara. Ací pots llegir el comunicat íntegre dels partits en l'oposició, i ací la resposta de l'Ajuntament