El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’Ajuntament de Cocentaina començarà l’obra de reparació i conservació del Monestir de la Mare de Déu del Miracle.

Tant l’Ajuntament com la Direcció General d’Habitatge i la Pía Unió de la Mare de Déu del Miracle, s’han reunit per a acordar la rehabilitació. Ha sigut una proposta de la Pía Unió, ja que se celebra el 5é centenari del Miracle de la Mare de Déu del Miracle.

L’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa i el Director General d’Habitatge, Rafa Briet, s’han reunit amb els presidents de la Pía Unión de la Mare de Déu del Miracle, ja que els han fet la proposta de fer una reparació i millora de l’estat actual del Monestir de la Mare de Déu, dins de la programació del 5é centenari del Miracle de la Mare de Déu.

Entre les actuacions que es duran endavant, destaca la reparació d'unes goteres detectades a les dependències del Convent. Una vegada que aquest projecte estiga valorat i haja acomplit amb tots els processos, es passarà a la fase de licitació de les obres, procediment i costos que assumirà la Direcció General que encapçala Briet. Per la seua banda, l'alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa ja ha avançat que des de l'Ajuntament es treballarà en coordinació amb el Director general per a garantir que els treballs es facen amb la màxima cura possible, per una empresa del poble si és possible, garantint tant la privacitat de les Clarisses com les característiques especials de l'immoble, pel seu valor patrimonial i sentimental per al poble de Cocentaina.

Cal dir que el Monestir de la Mare de Déu del Miracle, així com el Palau Comtal, van ser declarats com a Bé d'Interés Cultural Immoble (BIC) l'any 2007. És per això que el projecte d'execució dels treballs s'haurà d'elaborar amb especial cura per tractar-se d'un patrimoni amb unes característiques especials i que requereix unes autoritzacions particulars per tal d'aprovar les actuacions previstes.