El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament de Cocentaina demana 88.502 euros per millorar l'accessibilitat del Poliesportiu

Visita al Poliesportiu / Ajuntament de Cocentaina
Ho sol·licitarà a la Generalitat, que ha tret unes ajudes per finançar l'eliminació de barreres arquitectòniques

El govern municipal està preparant la seua sol·licitud per a optar a les ajudes llançades recentment per la Generalitat per al finançament d'actuacions que eliminen barreres arquitectòniques i milloren l'accessibilitat als edificis municipals. En aquest cas es pretén millorar l'accessibilitat del Poliesportiu Municipal. Pel que fa al projecte d'accessibilitat del Poliesportiu Municipal de Cocentaina, aquest està quantificat en els 88.502 euros, dels quals un 80% estarien subvencionats per l'administració autonòmica.

Les obres consistiran en l'eliminació de les barreres arquitectòniques en el pavelló del Poliesportiu. Concretament, es procedirà a la instal·lació d'un ascensor que garantisca un itinerari accessible al pavelló; l'adaptació de l'actual vorera circumdant al pavelló que garantisca l'accés a l'ascensor així com a algunes pistes esportives; l'adequació dels banys masculins i femenins en planta primera amb un itinerari accessible, i la realització de les reserves de places adaptades amb seient per a acompanyants en la graderia del pavelló.

Tant Saül Botella com Mireia Estepa mostren la seua predisposició a fer accessibles els edificis públics contestans. El regidor d'Esports sosté que “no és la primera actuació per a millorar l'accessibilitat del Poliesportiu Municipal, de fet, a les instal·lacions municipals es practiquen també esports adaptats i per a l'equip de Govern és una prioritat que aquests esportistes tinguen totes les facilitats per a la pràctica de la seua disciplina, així com per al públic que assistix".

L'alcaldessa repassa alguns exemples d'accessibilitat creats per l'actual govern: l'Ajuntament "està invertint molt en l'eliminació de barreres arquitectòniques. Aquesta ajuda és un exemple com també ho és la recentment anunciada adaptació del Centre Cultural El Teular. Amb fets demostrem l'esforç econòmic i la sensibilitat d'aquest govern per a anar fent un poble per a totes i tots".