El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament de Cocentaina denuncia irregularitats contables d'un administratiu en la caixa pública

Mireia Estepa i Marcos Castelló a la roda de premsa / R. Lledó
La fiscalia disposarà de tota la informació i podrà determinat l'abast de la situació

Fiscalia estudiarà pròximament tota la documentació que l'Ajuntament de Cocentaina ha remés sobre les presumptes irregularitats contables detectades fa unes setmanes per funcionaris de la casa. El regidor d'Hisenda, Marcos Castelló, i l'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa Olcina, han exposat aquest dijous aquest cas i han dit que un auxiliar de l'Ajuntament ha estat apartat de les seues funcions d'immediat mentre s'aclareix judicialment el cas. Segons els responsables de l'Ajuntament, no es pot quantificar ni la quantitat de diners ni des de quan es produeixen les irregularitats.

Fiscalia estudiarà pròximament tota la documentació que l'Ajuntament de Cocentaina ha remés sobre les presumptes irregularitats contables detectades fa unes setmanes per funcionaris de la casa. El regidor d'Hisenda, Marcos Castelló, i l'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa Olcina, han exposat aquest dijous aquest cas i han dit que un auxiliar de l'Ajuntament ha estat apartat de les seues funcions d'immediat mentre s'aclareix judicialment el cas. Segons els responsables de l'Ajuntament, no es pot quantificar ni la quantitat de diners ni des de quan es produeixen les irregularitats.

Dos funcionàries del departament de tresoreria de l'Ajuntament de Cocentaina s'han adonat de certes incorreccions a les arques públiques. En veure que "els comptes no quadraven", han alertat tant a l'Alcaldessa, Mireia Estepa Olcina, com ara el regidor d'Hisenda, Marcos Castelló. Es va sol·licitar un informe a tresoreria per saber si el comportament d'un auxiliar de caixa havia sigut irregular o una simple errada. Amb les evidències exposades, es decideix, mitjançant un decret d'alcaldia, una suspensió provisional immediata d'aquest funcionari de l'Ajuntament i la retirada de totes les claus per a accedir a la parcel·la comptable i informàtica de l'Ajuntament. Els portaveus de l'oposició i seccions sindicals de l'ajuntament han sigut informats de seguida. Des del 6 d'octubre, aquest funcionari no treballa a l'Ajuntament. El cas es traslladarà en breu a Fiscalia i no se sap exactament des de quan es registraven aquestes irregularitats.

Respecte a aquest cas, el regidor d'Hisenda, Marcos Castelló, ha volgut transmetre "tranquil·litat" al poble contestà, mentre que Mireia ha recordat que "aquest és un fet aïllat". L'Ajuntament ha iniciat un expedient per tal de clarificar tota la situació que es planteja i ha decidit suspendre el funcionari del seu lloc de treball de manera preventiva. Aquesta situació es posarà d'immediat en mans de Fiscalia, per tal que puguen determinar i depurar totes les responsabilitats que es deriven.

Des del consistori, no volen donar cap xifra "perquè seria totalment inexacta i prefereixen que siga fiscalia la que ho determine". Tampoc saben realment des de quan aquest es produeixen aquests desajustos dineraris.

Mireia Estepa Olcina ha volgut destacar que "l'equip de govern lluitarà pel que és dels contestans i vetlarà perquè la gestió d'aquest Ajuntament siga honrada i digna".

Segueix-me a Twitter: @Rubenet26