El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament de Cocentaina imparteix xarrades centrades en la prevenció de la violència de gènere

L'Ajuntament de Cocentaina imparteix xarrades centrades en la prevenció de la violència de gènere / Ajunt. Cocentaina
Aquestes xarrades es troben dins del Pla d'Igualtat i abasten als alumnes des de primer d'ESO fins a segon de batxiller.

Amb la finalitat de donar consciència sobre la prevenció de la violència de gènere entre joves de 12 a 18 anys, l'ajuntament de Cocentaina ha impartit unes xarrades que estan dins del Pla d'Igualtat i a través del Grup Minerva d'atenció a víctimes de violència de gènere i domèstica.

L’Ajuntament de Cocentaina incideix en la lluita contra la violència de gènere entre joves de 12 a 18 anys. Aquest programa es troba dins del Pla d'Igualtat i a través del Grup Minerva d'atenció a víctimes de violència de gènere i domèstica coordinat per la Policia Local. Ha consistit en vàries xarrades en dos centres educatius durant els mesos de gener, febrer i març.

Ja hi són dos anys que s'imparteixen aquestes xarrades i enguany ha arribat a un total de 470 alumnes d'edats compreses entre 12 a 18 anys.

L'objectiu és donar conéixer, els recursos policials i assistencials; com prevenir i detectar si s'està sent víctima; contribuir a formar a alumnes que coneguen els drets i llibertats i valors com la dignitat i la igualtat entre home i dones, amb l'objectiu que es desenvolupen conductes proactives en el rebuig, detecció i denúncia de comportaments, així com el coneixement de les institucions als quals poden dirigir-se en el cas que tinguen problemes.

El Grup Minerva de la Policia Local del municipi s'ha involucrat activament en aquesta formació, aspecte que hi han agraït, l’Alcaldessa i regidora d’Educació Mireia Estepa, així com el regidor de Seguretat en l'Ajuntament de Cocentaina Marcos Castelló “Malauradament vivim envoltats de notícies i fets que ens recorden, constantment, que la violència masclista està molt present a la nostra societat. És important que els nostres joves no s'insensibilitzen enfront d'aquests fets i no els normalitzen. Per això ens mostrem totalment convençuts que la tasca que està portant avant aquest Ajuntament, així com la feina que es fa a les escoles i també a les famílies, és fonamental per tindre una societat més sana, respectuosa i que tinga cura de les dones en condicions d'igualtat"