El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament de Cocentaina inicia els tràmits per a la construcció del nou Bosco

Representants municipals amb responsables de la Conselleria durant una passada reunió./ AM
Després de rebre llum verda per part de la Conselleria per a adherir-se al Pla Edificant

La Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana ha aprovat la sol·licitud de l'Ajuntament de Cocentaina per tal d'adherir-se al Pla Edificant, mitjançant el qual l'administració local assumeix fer-se càrrec dels tràmits administratius per a accelerar la construcció del nou Col·legi Públic Sant Joan Bosco

"Més de 29 anys de reivindicacions ja són massa i el projecte mereix ser una prioritat indiscutible en les agendes del consistori", amb aquestes paraules ha rebut l'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, la notícia que permet a l'Ajuntament de la Vila Comtal fer-se càrrec de tots els tràmits administratius que desembocaran en la construcció del nou Col·legi Públic Sant Joan Bosco. I és que és ara quan el consistori ha rebut la confirmació per part de la Conselleria d'Educació per a adherir-se al Pla Edificant i poder, així, assumir el procediment de construcció del nou Bosco. Recordem que fa uns mesos el consistori i la comunitat educativa del Bosco van rebre la demolidora notícia que confirmava que el projecte redactat per CIEGSA (empresa creada pel Partit Popular per a la construcció de les infraestructures educatives) no era vàlid i que, per tant, la unificació de l'escola sofria un nou retard després de 29 anys de reivindicacions.

Enfront d'açò, el govern socialista contestà va decidir agafar les regnes de la situació i sol·licitar la seua adhesió al Pla Edificant de la Conselleria per a poder assumir amb els tècnics de la casa tots els processos administratius i acurtar els terminis. Mentrestant, va ser el Consell Escolar del Bosco qui es va decidir desestimar del tot el projecte de CIEGSA (opció recomanada pels tècnics de la Conselleria) i plantejar la construcció del nou centre des de zero.

Amb la llum verda de la Conselleria, el Govern socialista de Cocentaina s'ha fixat com a "prioritat absoluta" la consecució d'aquest Pla Edificant que suposarà la construcció del nou Bosco i, recordem, també una millora substancial en l'accessibilitat del Real Blanc (amb la instal·lació d'un nou ascensor). És per això que els tècnics municipals treballen ara bolcats en la realització de la memòria valorada necessària dels dos projectes, quedant a l'espera de què la Conselleria d'Educació remeta al consistori el mapa de necessitats definitiu del Bosco.

Des de l'equip de govern afirmen que són "totalment conscients que aquesta dedicació absoluta per al Bosco pot ocasionar que altres projectes que teníem al cap hagen d'esperar algun temps, però considerem que és de justícia social que la comunitat del Bosco tinga una escola unificada i nova com més prompte millor, és urgent", apuntava l'alcaldessa Mireia Estepa.

En aquest moment s'inicia una nova etapa en la qual l'Ajuntament de Cocentaina serà l'administració encarregada de vetllar pel compliment dels terminis, després d'anys de lluita enfront de tots els estaments de la Conselleria d'Educació perquè aquesta unificació del Bosco fora una prioritat a nivell autonòmic. En aquest sentit, des del Govern contestà llancen un dard a la Conselleria i afirmen haver trobat a faltar implicació i interés per part del Conseller d'Educació, el membre de Compromís Vicent Marzà.