El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'ajuntament de Cocentaina rep un premi nacional en matèria de violència de gènere

L'ajuntament de Cocentaina ha rebut un nou premi / AM

L'ajuntament de Cocentaina, va rebre de les mans del secretari d'Estat de Serveis Socials i Igualtat i del president de la Federació de Municipis i Províncies (FEMP) el premi nacional de "Bones pràctiques locals contra la violència de gènere". En aquest premi hi participaven un total de 124 projectes de diversos organismes locals de tot Espanya.Aquest premi a nivell nacional és un reconeixement al Grup Minerva, grup creat a finals del 2006 en el si de la Policia Local de Cocentaina, per a l'assistència de víctimes de violència de gènere i domèstica.

El concurs es dividia en tres àrees. La primera de sensibilització i prevenció , on un dels premis requeia en la Mancomunitat del Baix Segura. La segona Àrea d'atenció i suport i la tercera de coordinació i detecció . L'apartat en què participava el Grup Minerva de Cocentaina era el de "coordinació i detecció" i ha estat un dels tres guardonats al costat d'altres ajuntaments com Oviedo i el Prat del Llobregat.

Des de la Regidoria de Policia vol destacar que malgrat ser un municipi de 12.000 habitants es poden aconseguir objectius pel que fa a coordinació i detecció. Cocentaina ha estat l'entitat de menor nombre d'habitants que ha obtingut un guardó.

Aquest no és el primer premi que rep El Grup Minerva, ja que l'any 2008 va rebre un premi de qualitat de la Diputació d'Alacant, quedant en segon lloc pel Projecte de funcionament del Grup contra la violència de gènere i domèstica. A més l'any 2012 , un component del Grup va participar en el "Projecte Da Vinci", un projecte europeu que consistia en una estada de dues setmanes a Holanda per a l'estudi de la Violència de gènere, on participaven 6 membres de Policies Locals de tota la Comunitat Valenciana, i una d'elles va ser de la Policia Local de Cocentaina.

Des de la creació del grup s'han realitzat una mica més de 200 seguiments de diversos casos tant de violència de gènere i domèstica.

Van assistir a recollir el premi la Regidora de Policia de l'Ajuntament contestà Rosa Sellés i l'oficial de Policia Local, Renato Sansalvador Ramírez, coordinador del Grup Minerva de la Policia Local de Cocentaina.