El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’Ajuntament de Fontanars dels Alforins tanca 2020 amb un resultat favorable de 288.052,10 €

Imatge de Fontanars. Foto: Vicent Gandia Adriá
  • El romanent de tresoreria de l'ajuntament arriba a 1.030.308,81 €.
  • Aplicant un pla d'estalvi i una racionalització de la despesa, l'Ajuntament ha aconseguit saldar el deute anys abans del previst.
  • El bon estat financer ha permès baixades de taxes i impostos.

L'ajuntament de Fontanars dels Alforins acaba d’anunciar que el resultat pressupostari de l'exercici 2020 és tanca amb 288.052,10 euros a favor, assolint un romanent de tresoreria total d’1.030.308,81 euros.

L'excel·lent estat financer del consistori és fruit del treball constant, seriós i responsable. Tal i com afirma l’alcalde, Julio Biosca Llin, “al 2015 afirmarem que la nostra manera de gestionar l'ajuntament seria des de la responsabilitat i la gestió eficient, i la bona salut financera de l'ajuntament ho demostra en fets”.

Rebaixes de taxes

Malgrat la difícil situació financera, des de l’Ajuntament es va decidir no incrementar impostos i taxes al veïnat. De fet, en molts casos fins i tot s’han vist reduïdes, com és el cas de l’IBI urbà (en dues ocasions), l'impost de plusvàlues o la taxa de subministrament d’aigua potable.

Amb l’objectiu de donar suport al foment de l'activitat econòmica privada que puga repercutir en el benefici general de la ciutadania, s’abaixen dos noves taxes. Per una banda, l’impost del ICIO en un 51,28% (llicències d’obres). A banda, també s’aplica una bonificació del 95% per a projectes de foment de feina i recuperació del patrimoni.

També s'ha produït una rebaixa del primer tram de taxa de subministrament d’aigua l'aigua potable, fruit d'una constant inversió i millora del servei i que també té per objectiu potenciar i premiar el consum responsable d'un bé tan apreciat com l'aigua potable. A més, s’han augmentat any rere any les partides pressupostàries que posen el focus en benestar social, educació, cultura i infraestructures agrícoles.

Des del Govern Municipal agraeixen els representats del partit de l’oposició la seua col·laboració i ajuda en la gestió dels assumptes municipals, que sense dubte sumen en benefici del poble en general.