El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament de Muro assumirà 70.000 € en la construcció del gimnàs del CEIP Montcabrer

CEIP Montcabrer de Muro.

Les obres s'inclouen dins del pla Edificant, per a les quals el Consell aportarà 451.000 euros. L'ajuda però, no contempla els 70.000 € que val l'estudi geotèrmic, i amb el qual s'ha d'assegurar la correcta cimentació del terreny.

El consistori murer assumirà finalment una part del cost en la construcció d'un gimnàs per al CEIP Montcabrer. 70.000 € serà el que aporte l'Ajuntament per a unes obres que s'espera puguen començar al llarg de 2020.

Recordem que les obres s'inclouen dins del pla Edificant, per a les quals el Consell aportarà 451.000 euros. L'ajuda però, no contempla els 70.000 € que val l'estudi geotèrmic, i amb el qual s'ha d'assegurar la correcta cimentació del terreny. Malgrat que el govern local volia endarrerir les obres perquè el Consell es fera càrrec d'aquesta despesa, la comunitat educativa ha transmés a l'ajuntament la seua voluntat perquè s'escometen les obres com més aviat millor.

Des de l'oposició, Compromís Muro havia insistit a que no s'abandonara el projecte, tot tenint en compte la "falta de certesa d'entrar en el proper programa edificant". L'esmena presentada per Compromís en el plenari extraordinari de novembre fou desestimada pel govern, encara que després de la reunió mantinguda amb la comunitat educativa, l'equip de govern ha realitzat el reajustament d'anualitats per al projecte.

L'alcalde murer Gabriel Tomás considera que és una despesa que no hauria de pagar el consistori, encara que per "ètica" i d'acord amb les demandes dels pares, l'Ajuntament assumirà. No obstant això, Tomás veu convenient "que es depuren responsabilitats" pel fet que l'Ajuntament haja de costejar aquests 70.000 €, en clara referència a l'anterior equip de govern, encarregat d'iniciar el projecte.