El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament de Muro encarrega un "estudi seriós" per saber si remunicipalitza l'aigua o no

Aixeta / Pixabay.com
El contracte de l'aigua finalitza en agost d'aquest 2018

L'alcaldessa Jacqueline Cerdà ha encarregat un "estudi seriós" per saber quina és la millor forma de gestionar l'aigua del municipi, ja que "en els dos anys anteriors (els dos primers de la legislatura) no s'ha fet res".

El futur de la gestió del servei de l'aigua a Muro encara és una incògnita. L'actual contracte de l'aigua, gestionat per una empresa privada des de fa 5 anys, finalitza en agost de 2018. L'alcaldessa Jacqueline Cerdà ha encarregat un "estudi seriós" per saber quina és la millor forma de gestionar l'aigua del municipi, ja que "en els dos anys anteriors (els dos primers de la legislatura) no s'ha fet res", segons Cerdà. Cal recordar que els dos primers anys de legislatura va governar EUPV, amb Francesc Valls com alcalde. EUPV encara continua formant part del govern municipal.

Aquestes declaracions de Jacqueline Cerdà a ARAMULTIMÈDIA s'han fet després que Francesc Valls afirmara que "des d'EUPV es presenta un informe de viabilitat econòmica per a iniciar la remunicipalització de la gestió del servei d’aigua i continuar amb l’execució del seu programa electoral". Valls, actual regidor en l'Ajuntament i portaveu d'EUPV, apunta que "després de 5 anys de gestió privada apostem per revertir-la i prestar directament el servei de l’aigua des de l’Ajuntament".

Respecte a l'informe presentat per Francesc Valls, l'actual alcaldessa afirma que "el document presentat per Francesc no tenia cap firma". Per aquest motiu, l'alcaldessa ha encarregat un "estudi seriós" on es mostren "diferents formes de la gestió de l'aigua". Després de veure els resultats, el.legirà la més adequada

Cerdà recorda que Muro "no té una brigada municipal i contracta de forma externa". L'alcaldessa de Compromís continua dient que el tema de l'aigua "és molt seriós" i s'ha d'estar "24 hores al servei". Jacqueline Cerdà no tanca les portes a qualsevol forma pública, privada o mixta per gestionar l'aigua de tots els murers.

Per la seua banda, l'informe presentat per EUPV "deixa constància de la viabilitat existent en la remunicipalització, ja que agafant les xifres més elevades de despesa que disposem continua generant un 4% de benefici". Francesc Valls continua dient que "l’informe presentat no suposa despesa per a l’ajuntament encara que està avalat per vertaders professionals, i reafirma l’estalvi que s’ha defensat des de la nostra formació des del minut 0 que es va iniciar el procés de privatització del servei".