El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament de Muro respon: el Pla d'incendis està en fase final i EU està "plenament informada"

El regidor de Medi Ambient, Eli Pérez, i l'alcaldessa de Muro Jacqueline Cerdá

L'objectiu del consistori és que el Pla passe pel plenari del pròxim mes de desembre. El regidor de Medi Ambient considera les crítiques d'Esquerra Unida "sense fonament i amb una clara intencionalitat política"

El regidor de Medi Ambient de Muro, Eli Pérez, s'ha mostrat molt sorprés per la crítica des de l'oposició respecte al Pla Local de Prevenció d'Incendis. El regidor d'Esquerra Unida, Kike Pascual, li reclama al govern municipal que el "traga del calaix de l'oblit", però Pérez assegura que fa dos anys que ja es treballa en aquest pla, des que Francesc Valls, d'Esquerra Unida, era alcalde. De fet, anuncia que la consultoria encarregada de redactar-ho el té en la fase final, i esperen poder tindre-ho enllestit a finals d'aquest mes per a lliurar-lo a l'oposició en novembre. Eli Pérez confia que els terminis es complisquen i poder portar el Pla a aprovació al ple ordinari de desembre.

De tot açò, assegura Eli Pérez, s'ha donat compte a l'oposició, primer en resposta per escrit a preguntes del regidor Kike Pascual, i després en comissió informativa. Per això, Pérez assegura no entendre les crítiques d'Esquerra Unida: "Segurament és ell mateix qui ha tingut un oblit, perquè es troba plenament informat mitjançant la Comissió de Medi Ambient, i també se li va contestar per escrit el dia 10 de setembre".

Tot i això, Eli Pérex reconeix que el Pla hauria d'estar enllestit, "és una assignatura que tenim pendent, però no només Muro, sinó 464 municipis valencians". Però diu que el procés ha sigut complicat, amb una modificació de la normativa a finals del 2017 a la qual s'hagueren d'adaptar. També diu que a principis d'enguany demanaren a conselleria una subvenció per a la redacció del pla, que encara no s'ha resolt; i han disposat de diners propis del pressupost municipal per a continuar endavant amb la redacció.

Però no comparteix la crítica de Kiko Pascual i assegura que malgrat que el pla no està enllestit sí que s'apliquen de manera contínua "mesures de prevenció d'incendis, com ara el desbrossament de camins i espais naturals i la poda d'arbres"; i paral·lelament s'ha redactat "el Pla d'Autoprotecció d'Incendis Forestals de l'Àrea de la Querola". "Per tant les declaracions fetes pel regidor d'EU amb frases com -Els incendis s'apaguen a l'hivern-, em semblen sense fonament i amb una clara intencionalitat política", conclou Pérez.