El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament de Xixona aprofita les vacances dels escolars per a accelerar les millores en els centres

Obres CEIP Sagrada Família
  • Les millores en els centres escolars de Xixona del Pla Edificant suposaran un cost pròxim al milió i mig d'euros.

Es preveu que per a l'inici del nou curs estiguen finalitzades les obres del nou gimnàs- menjador del CEIP Sagrada Família i la renovació del pavelló de primària del CEIP Eloi Coloma, mentre en breu s'aprovarà el projecte d'obres del CEIP Cristòfol Colom.

Les empreses responsables fer les obres en els centres educatius de Xixona no han reduït la seua activitat a l'estiu, sinó tot el contrari. Treballen intensament per a finalitzar algunes de les principals actuacions i que estiguen llestes de cara a l'inici del curs escolar.

La regidora d'Educació, María Teresa Carbonell, s'ha mostrat molt satisfeta per la ràpida evolució dels treballs i ha assegurat: “el Pla Edificant posat a la disposició dels ajuntaments pel Consell s'ha confirmat com un instrument molt eficaç que ha servit per a accelerar les reformes que demandaven tant els professors com els pares dels alumnes”.

CEIP Sagrada Família

María Teresa Carbonell, al costat de l'alcaldessa, Isabel López, i el regidor representant de l'Ajuntament en el Consell Escolar Municipal, Eduardo Ferrer, han visitat les obres que es troben més avançades, les del gimnàs-menjador del CEIP Sagrada Família, que podrien estar acabades aquesta mateixa setmana. D'aquesta manera, els alumnes d'aquest col·legi podran utilitzar a la volta de les vacances aquesta nova infraestructura, que era una necessitat primordial del centre des de 2011, any en què es va demolir l'anterior menjador. A més, en el terreny que quedava entre aquest edifici i la resta del centre, s'ha tractat la superfície amb terra premsada per a habilitar un nou espai amb graderies per a ús del col·legi.

CEIP Eloi Coloma

D'altra banda, en el CEIP Eloi Coloma es continua treballant en la renovació del pavelló destinat als alumnes de primària, les obres de la qual culminaran previsiblement a mitjan setembre. A continuació, començaran les de l'edifici d'infantil i, per aquest motiu, els alumnes d'aquest cicle passaran temporalment a l'edifici de primària mentre els alumnes més majors seguiran a la Casa de Cultura fins a la finalització completa de les obres, prevista per a finals d'any. En l'inici de curs ja es podrà accedir a aquest centre per l'entrada principal -la de l'avinguda de la Constitució- una vegada finalitzades les obres de renovació de la zona. Durant el curs passat, en el CEIP Eloi Coloma, ja es van escometre actuacions importants incloses en el Pla Edificant, com la retirada de l'amiant, la substitució de l'edifici de les calderes o la modificació del pati infantil per a adaptar-lo a diferents edats.

CEIP Cristófol Colom

Referent al tercer centre d'ensenyament infantil i primari de Xixona, el CEIP Cristófol Colom, el projecte inclòs en el Pla Edificant es troba en fase de revisió. Quan estiga llest, l'Ajuntament convocarà en el menor temps possible un ple extraordinari per a procedir a la seua licitació. Les obres d'aquest centre estan destinades fonamentalment a millorar l'accessibilitat dels diferents edificis, a través d'un ascensor i la substitució d'escales per rampes. A més, es canviaran les finestres i persianes, es renovaran els vestuaris i el parquet del gimnàs, s'anivellaran les pistes i se substituirà el sistema elèctric per a adaptar-lo a l'actual Pla d'Eficiència Energètica.

Tot això suposarà un cost pròxim al milió i mig d'euros.